Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Z plochy zmizely ikony a nejdou obnovit

Mám takový problém a potřeboval bych poradit. Z ničeho nic mi zmizelo z plochy asi pět ikon a nedaří se mi je na plochu vrátit. Respektive vrátit jdou ovšem program se nespustí, pouze se ozve systémové "bum" a nic. Přitom když vlezu do složky s programem odkud ikonu umísťuju na plochu, tak přes ní to spustit lze, ale jakmile dám odeslat ikonu na plochu (vytvořit zástupce) tak se nechytám. V poslední době jsem nic neinstaloval kromě trial verze TuneUp 2010, tu jsem odinstaloval nicméně problém trvá. Mám za to, že včera na mě vyskočil průvodce odstanění nepoužívaných ikon, ale nejsem si vědom, že bych ho spustil, nicméně potom u toho seděla přítelkyně tak přesně nevím co se dělo. Nemá někdo nějakej nápad jak ty ikony znovu zprovoznit? Nerad bych kvůli tomu přeinstalovával celé XP. Ještě dodám, že nejde obnovit pouze těch pět ikon které zmizely, pokud zkouším dát na plochu ikony které tam nebyly tak ty normálně fungují. Zkusil jsem to projet CCleanerem leč bez úspěchu.

Předmět Autor Datum
TuneUp 2010 - no jo, zase někdo čistil dočista dočista. :-| Bod obnovení nejde vrátit zpátky? Nějak…
host 14.12.2009 18:04
host
Bod obnovení bohužel nejde, to jsem zkoušel. Teď na to koukám přes vlastnosti a koukám, že se to net…
valierre 14.12.2009 18:11
valierre
Když na ploše klikneš pravým - Nový - Zástupce a vytvoříš klasického zástupce tak funguje? Možná se…
host 14.12.2009 18:28
host
Děkuju za odpověď. Jo tohle normálně funguje, nejde to pouze u těch pěti ikon, ale přiznám se, že te… poslední
valierre 14.12.2009 18:47
valierre

Bod obnovení bohužel nejde, to jsem zkoušel. Teď na to koukám přes vlastnosti a koukám, že se to netváří jako zástupce, ale jako aplikace s cestou ne k složce s programem, ale s cestou přímo na umísťění téhle ikony.Z toho se mi zdá logický že to nejde, ale proč jenom u těch ikon který zmizely? Ostatní jdou normálně. Dá se nějak změnit ta cesta, aby to fungovalo jako normální zástupce?

Děkuju za odpověď. Jo tohle normálně funguje, nejde to pouze u těch pěti ikon, ale přiznám se, že tenhle postup se mi úplně vykouřil z hlavy a přes vytvoření zástupce se mi podařilo ty ikony obnovit a už chodí, takže díky za radu, obnovil jsem to tímto způsobem a raději nebudu pátrat v čem to bylo, hlavně že to jede. Ještě jednou díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru