Avatar uživatele
bolak

Z vás co se díváte na filmy na internetu, co si myslíte o tom co říká T. Vorel, Svěrák ml. a jiní režiséři?

Oni argumentují tím, že kvůli tomu že jejich filmy jsou na ulož.to, datoidu a jiných servrech, přichází o peníze, protože kdyby to tam nebylo, diváci by šli do kina, a vybájí si nějakou konkrétní sumu, o kterou kvůli tomu přišli, například Tomáš Vorel teď říkal že za jeden film 10 milionů. To samé, když nedávno byl nějaký soud s klukem který to někde nasdílel přes odkaz, tak soudce to vyčíslil jako např. 20.000 stáhnutí krát suma kterou by ti diváci zaplatili v kině (takže třeba 200kč) a řekl že dotyčný způsobil škodu 4.000.000. Myslíte že to tak skutečně je?

Moje zkušenost je taková, že já taky občas kouknu na nějakej film, ale hlavní důvod je ten, že je to zadarmo, z pohodlí domova, a do kina bych na to nešel. Kdyby ten film nebyl na uložto, stáhnul bych si jinej kterej by na uložto
byl, kdyby nebyly na uložto žádný filmy, zapnul bych si televizi a koukal bych na to co by bylo dostupný tam, protože je to další způsob jak zabít nějakej volnej čas, když venku prší a není co dělat. Tím chci říct že do kina bych na to nešel, protože je to pro mě ztráta času, cestovat tam a zase zpátky, muset tam bejt v určitej čas, nemoct si dojít ani vklidu na záchod aniž bych o část filmu nepřišel nebo si film v půlce stopnout a dokoukat zítra, poslouchat šustění pytlíků od vedle, dýchat cizí pot, a ještě za to platit takovýhle sumy. Proto mně přijde strašně vtipný, jak vždycky nějakej režisér si usmyslí nějaký ty milióny, o který domněle přišel.

Jaký na to máte názor vy, koukali jste někdy na něco na/z internetu a opravdu byste na to šli do kina, kdyby to tam nebylo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, zzzzz, Awe před 3255 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Mám taky nějakej názor

Tady zloděj křičí „chyťte zloděje“ a tím křičícím zlodějem je OSA.
Platím za prázdný nosič, proto to co na něj nahraji je už vlastně zaplacené.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Mám taky nějakej názor

Doplňuji:
Kdyby nebyly takové stránky jako ..... a další,nebo stránky s filmy a seriály,tak by se asi nikdo nerozčiloval,lidi by si filmy kupovali a bylo by.Jenže tyhle stránky existují,tak proč jich nevyužít.Jsou filmy,na které bych do kina i šla,ale raději si počkám,v kině jak říkáš to není ono.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nevíteto?

Mám taky nějakej názor

Dívám se na ně zadarmo, protože nemám peníze na to jít, kdyby to tam nebylo, tak to vůbec neuvidím, protože do kina nepůjdu. (pro ně se tak nic nezmění) Takhle alespoň můžu vidět, kterej film byl opravdu dobrej, že bych byla ochotná si ho pak i v originálu koupit. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Awe

Mám taky nějakej názor

V mém případě si za stáhnutí filmů platím, abych to měl pohodlně a hlavně rychle. A to že stahuju XX gb za den je u mě normální. Takže kdyby byl server kde by se za stáhnutí filmů normálně zaplatilo a legálně stáhlo myslím že by to nebyl až takový problém (Tedy za přijatelnou cenu a né za 200 Kč). nechodím do kina protože to mám zruky,je tam moc vedlejších zvuků, nemůžu film pozastavit a mnoho jiných aspektů.Hlavně jít do kina na film o kterém je jen málo informací je taky o hubu, kolikrát jsem už takhle vyhodil prachy za naprostou blbost.Doma se člověk mrkne na hodnocení,několik trailerů a kritiku a podle toho uváži jestli to má vůbec cenu.

Jednou jsem narazil na stránku která takto fungovala…Výběr filmů byl mizerný a víceméně pouze odpad.Cena byla dost vysoká a po 24 h se film prostě zablokoval.Takže když chce někdo moc, nebude mít nic.

Za včerejšek jsem stáhnul 97,3 Gb dat. A bez keců,reklam a můžu se na to mrknou kdykoliv chci a kolikrát chci.

Ale abych nebyl úplná svině…Co se například týká her, funguje to na stejný způsob. Ale jestli je hra originální,zábavná a dobře propracovaná rád podpořím vývojáře a hru si zakoupím i když jí potom už ani nemám čas hrát.
Doplňuji:
Jinak krásný příklad… V práci každý mluvil jak je perfektní film 50 odstínu šedi… A že je to pecka! Viděl sem trailer a nějaké recenze, vím o čem to bylo ale nějak se mi na to prostě do kina jít nechtělo…Nedávno sem to stáhnul asi ze zvědavosti.Po 20 minutách totální nudy a částečném přetáčení filmu jsem na to neměl nervy a ihned sem ho smazal. Takže jsem rád že jsem na tuhle kravinu nešel.Jen málo který film opravdu nedokoukám.Dalo by se říct že i u porna strávím více času než u tohodle blábolu pro naivní pipky :)

Upravil/a: Awe

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
setapouch

Mám vlastní názor

Nedavno jsem cetl ve zprave OSA, ze na odmenach autorum rozdala 600 milionu korun. Na jeji provoz slo (neceho se podrz) 300 milionu.

Odmeny autorum platime mj. i z nenahranych nosicu. Pokud chteji vic, at se podivaji na hospodareni OSA.

D
Dosud je stahovani i odmeny autorum v souladu se zakonem. Pokud to chteji zmenit, prodelaji na tom.
Doplňuji:
Omlouvám se, na provoz OSA šlo jen cca 220 milionu – http://www.osa­.cz/hlavn%C3%AD-menu/tiskov%C3%A9-centrum/tiskov%C3%A9-zpr%C3%A1vy.aspx – Hospodářské výsledky OSA za rok 2014

Myslím, že si všichni jsou velice dobře vědomi, jak by se jejich příjmy zmenšily. Kdyby tomu tak nebylo, jistě by za těch patnáct let, co stávající autorský zákon platí, iniciovali jeho změnu.

Upravil/a: setapouch

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Mám vlastní názor

Odkedy sa umenie stalo prostriedkom na prežitie, umelci úplne prirodzene (tak ako je v iných profesiách) začali za svoju prácu pýtať plácu.
Nedivte sa umelcom, ktorí využívajú možnosti dané im zákonmi, aby za svoje umelecké diela dostali aj zaplatené.
Popis kina, ktorý tu ste tu opísali, hodnotu a kvalitu zážitku z filmu znižuje, hlavne ak pri tom ešte musíte myslieť, koľko jedla (nehovorím o alkohole a iných „menej“ potrebných vecí) si musíte odpustiť, aby ste zhliadli jeden film.
Ceny za film,
1 – treba si uvedomiť, že komerčné filmy sa vyrábajú, aby doniesli tvorcom zisk… tie slaboduché a krvavé komerčné paškvily sú tvorené nie pre umenie, ale pre zisk a oblbovanie davov.
2 – jestvujú aj nekomerčné filmy, niektoré sú beplatne prístupné, ale niektoré vzhľadom na náklady sú prístupné za symbolickú cenu, možno v hodnote 1 rohlíka.
Na uložto a podobných serveroch nájdete ale hlavne pirátske kópie komerčných filmov. Takže sa nečudujte ani našim komcionalizovaným umelcom, hlavne hercom, hudobníkom a spevákom za ich prístup k vašim peniezom.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Mám taky nějakej názor

Já chodim do kina náhodou ráda. Většinou s dětmi. Pravidla jsou takový, že buď je to (podle dětí) taková pecka, že se na to jít musí ať to stojí, co to stojí. Takhle jsem s dcerou vychytala sérii Harry Pottera a později Twilight sagu.
Pak prostě jednou za čas se sluší udělat dětem radost a vzít je na nějakýho toho Nema nebo Madagaskar.
Když je akce kino za pajdu (tak jednou za rok), musej kluci povinně skousnout i vílu Zvonilku. Tam přišlo tolik rodičů s detma, že jsme se na Asterixe už nedostali.
Takže já myslím, že zájem by byl. Ale při těch cenách si divák prostě hodně musí vybirat a musí mít motivaci, že udělá radost někomu dalšímu, protože sám by si to kino radši odpustil a koupil si něco jinýho.
Názor, jestli bych chodila do kina vic, kdyby to nebylo na netu? Ne. My si s dcerou občas něco stahnem a koukneme spolu, ale to nebezi v kinech.
Pana Svěráka si moc vážím, ale třeba Kukyho jsem s detma neviděla ani v kině ani na netu ještě. Ani Tři bratři. Ale jo, třeba se na to mrknem někdy.
Já si prostě nemyslím, že to je až tak tím stahovanim. Spíš je to o penězích, kolik jsem ochotna za ten film v kině zaplatit. Když je dobrá reklama, jsou lidí ochotny zaplatit i za blbost. Třeba těch 50 odstínů. Nemít dceru -nact, tak mě zcela určitě mine i Twilight. Ale to neznamená, že lituju, že jsme na to spolu chodily. To vůbec.
Snad je trochu k pochopení, co jsem chtěla říct. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek