Avatar uživatele
Jaja21

Co se stane, když zaměstnanec nepodá daňové přiznání?

Mám dotaz ohledně daňového přiznání. Jsem zaměstnanec ve firmě. Firma podává daňové přiznání za zaměstnavatele, ale omarodila jsem, atak si ho musím podat sama.. Stalo by se něco když bych ho nepodala?? Nemám totiž kompletní podklady k vyplnění a zaměstnavatel mi je ještě neposlal, ikdyž jsem je kontaktovala už mockrát.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? IK před 4429 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Za zaměstnance podává daňové přiznání zaměstnavatel ve formě tzv. hromadného vyúčtování daně ze závislé činnosti. Určitě jste podepisovala tzv. Prohlášení… (růžový dvojlist). Na základě tohoto formuláře Vám mzdová účetní každý rok provádí vyúčtování zálohy daně z příjmu. Sama byste si měla podat daňové přiznání pouze v případě, že máte ještě další příjem mimo zaměstnání, nebo pokud jste na loňský rok neměla prohlášení podepsáno. Pokud byste si měla přiznání podat sama, musela by Vám mzdová účtárna poslat vyúčtování Vašich příjmů. Podívejte se do výplatních pásek za uplynulé dva měsíce, zda tam nemáte nižší daň ze mzdy. Pokud ano, tak za Vás vyúčtování daně z příjmu firma podala.
Pokud by finanční úřad zjistil nesrovnalosti, tak by Vás vyzval k podání daňového přiznání. Zde je potom problém s tím, že by mohl pozdní termín podání sankcionovat. Pokud máte přeplatek na dani, tak by se nejspíš nestalo nic, jen byste o něj přišla.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek