Avatar uživatele
Kelt

Za jak dlouho by se měl naučil člověk jazyk podle učebnice pro samouky?

Na trhu jsou k dostání učebnice pro samouky – učebnice, s nahrávkou na CD , ale nikde není uvedeno, za jak dlouho se má učebnice prostudovat. Proč? Je nějaká doba, která by měla stačit na zvládnutí jazyka? Máte s tím zkušenosti? Pokud budu postupovat přesně podle učebnice, dělat cvičení, lekci za lekcí – obvykle je 30 lekcí a budu se učit denně, tak je rok málo, nebo moc dlouho? Zkoušeli jste někdo se takto naučit jazyk a jak dlouho vám to trvalo? A který jazyk? Děkuji.

Zajímavá 0 před 2809 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Poznala som človeka, ktorý sa dokázal cudzí jazyk (slovanské jazyky česky-poľsky-slovensky-rusky-bulharsky-jazyky bývalej Juhoslávie) definoval ako jeden jazyk s rôznymi odtieňmi) naučiť z učebnice za 3 mesiace. Na druhej strane zas takého, ktorému napriek rôznym učebniciam na aspoň základné zvládnutie nestačili ani 2 desiatky rokov, nakoniec to riešil 3 mesačným pobytom v Nemecku a začal mleť pántom na nerozoznanie od domácich.
Na učenie správnej gramatiky sa dajú učebnice použiť, ale hovoriť a rozumieť počutému treba aktívnu prax, čítať, počúvať cudziu reč aj keď nerozumiete a snažiť sa postupne opakovať slová, najprv so slovníkom a neskôr snažiť sa myslieť v tom jazyku. Až pri myslení v cudzom jazyku budete môcť povedať, že daný jazyk ovládate. zdroj: prax

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

V úvodech učebnic pro samouky je obvykle uvedeno, jak dlouho by měl kurs přibližně trvat. Záleží ale také na tom, jak často se budete studiu věnovat, a kolik do toho vložíte vlastní píle. Záleží ale i na jazyku, každá je jinak náročný. V neposlední řadě záleží i na talentu, protože i ten je pro znalost jazyka důležitý. Někdo se naučí jazyk jen natolik, aby se dorozuměl, někdo se dostane na daleko vyšší úroveň.
Pokud se budete učit denně a opravdu poctivě, můžete za rok dosáhnout celkem slušné úrovně znalosti jazyka.

Zálelží také, jestli se učíte jen tak, pro svůj zájem, nebo proto, že chcete jazyk využít i v praxi, ať už se chystáte do zahraničí, nebo v profesi.

Pokud chcete jazyk opravdu ovládat, pak samotné učebnice pro samouky nepomohou a chce je něčím doplnit, ideálně poslechem a mluvením. Nejlepší je vyrazit do země, kde je daný jazyk místním nebo alespoň sledováním filmů v daném jazyce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Plně musím souhlasit s Led. Také jsem znal jednoho, který zvládl španělštinu za tři měsíce tak,že se bez problémů domluvil /Určitě to je jiný člověk/ Na druhé straně znám několik lidí, kteří takto studují znovu a znovu již mnoho let a nedomluví se.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek