Avatar uživatele
anonym

Za jak dlouho se vyrobí auto na lince, třeba Škoda Fabia?

Tuhle otázku jsem dnes dostal od neteře a nějak jsem nedokázal odpovědět. Předpokládám, že časově nejnáročnější je lakování.

mě nezajímá, že leze z linky cca. každou minutu auto, ale když vezmu první díl auta, položím ho na linku a za jak dlouho se z toho konkrétního dílu stane součást konkrétního celého auta. to jistě za minutu nebude

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2791 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Zvýšení výroby modelů Fabia a Rapid Spaceback
2/3/2015
ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi rozjela třetí směnu ve výrobě modelů Fabia a Rapid Spaceback. Kapacita montážní linky vzrostla z 800 na 1200 vozů denně a vzniklo 800 nových pracovních míst.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Asi půl dne.
Clarkson kdysi v Top Gearu říkal, že výroba Toyoty Yaris trvá 9 hodin.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pixma

Hodně záleží na dodavatelích dílů. Pokud není k dispozici, třeba převodovka, linka stojí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Borče, nelze odpovědět, páč ne vše se montuje na lince. Určité díly, přesněji skupina dílů, se smontuje v jiných fabrikách jak subdodávka. Ta se pak dováří přesných cyklech, třeba každých 11 minut přijede auto, které má ve stojanech celou palubku, stojany okamžitě najíždí na linku a jdou po pásu k vozidlům.
Teoreticky lze spočítat, jak dlouho trvá smontování auta, ale musíte dodat, zdali jedním pracovníkem, nebo více lidmi. Lakování není to nejdelší..
Nejlépe to poznáte, když neteř vezmete na prohlídku Škodovky, kd Vás provedou po části babriky, mezi jednotlivými auty..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Hodně záleží na tom, jak velkou ta konkrétní montovaná hala má a kolik tam pracuje lidí. Taky hodně záleží na míře automatizace v rámci té dané výrobní linky. Prostě tak. Je to hodně proměnných a vlastně každá ta hala funguje trochu jinak. 🙂 Jinak je to ale v desítkách vozů za hodinu, což je neuvěřitelné množství.

Avatar uživatele
JájsemRaibek

Pokud tedy jede výroba octavií na plný výkon, vyrobí se jich 50 za hodinu. To mimo jiné znamená, že každou minutu a dvacet sekund z výrobních linek vyjede jedna nová octavia.

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
JájsemRaibek

https://www.no­vinky.cz/auto/336759-jak-se-vyrabi-octavie-od-lisovani-plechu-po-prvni-jizdu.html

před 2791 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek