Avatar uživatele
metalavenged

Za jak dlouho si myslíte, že budeme muset opustit naši planetu?

Vesmír je veliký a možná i opravdu nekonečný, že si to lidstvo ani neumí představit a taky myslím, že naše Mléčná dráha je jedna z mnoha galaxií. Mám potuchy, že za nějakou dobu bude lidská populace donucena naši planetu opustit. My se toho nemusíme dožít, možná ani ne naše vnoučata, ale jednou se to stane. Buď se postaví vesmírná loď, která bude sloužit jako „planeta“ nebo se usídlíme na planetu jinou Zemi podobnou. Ale s tím potřebujeme probádat mnohem více než planety sluneční soustavy. Možná se najde i jiná inteligentní rasa, se kterou budeme koexistovat.
Mě zajímá, za jak dlouho si myslíte, že planetu budeme muset opustit. Pouze tip v rocích nebo staletích. Bez ohledu na to, že nevíte to, co NASA nebo neznáte přesné hodnoty potřebných hmot, které nám na tady dochází.
Děkuji za váš názor.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 3016 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

S tím bych se netrápil. Matka příroda si nás časem k užitku recykluje přímo na místě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Pokud se začneme lépe chovat k naší planetě, která vlastně ani naše není, protože nám byla jen propůjčena, nemusí k tomu ani dojít. Nějaké snahy už jsou, razí se udržitelný rozvoj, ekologie apod. Ale pokud drancování bude pokračovat, dojde na přirozený výběr a populace se drasticky sníží. Těžko odhadovat, jestli na to dojde, nebo ne. V každém případě zatím nejsou prostředky ani na kolonizaci Marsu, byť jen v malém a nevýznamném počtu a velmi dlouho, možná i přes sto let, to tak asi zůstane. Jiné vhodnější místo ve Sluneční soustavě neexistuje a pomýšlet na cestování k extrasolárním soustavám je čirá spekulace z kategorie sci-fi. Ale kdo ví, kam až se ve vzdálené budoucnosti dohrabeme. Nebo nedohrabeme a zanikneme.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Netuším za jak dlouho, ale určitě ji nebudeme muset opustit, a hlavně nebudeme mít jak. Je třeba si uvědomit, že i pokud by jsme měli už tak vyspělou technologii, že by jsme mohli planetu opustit a stěhovat se jinam, tak tato možnost bude pouze pro malou hrstku vyvolených. Ti ostatní, což je většina z nás, budou mít zkrátka smůlu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Pokud se budeme chovat k naší matičce Zemi dobře, nebudeme ji drancovat a vůbec chovat se k ní s úctou, tak myslím, že by nám mohla vydržet napořád.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Já si myslím, že se toho dožiju a to nejsem nejmladší. Dožiju se toho, že bude „potřeba“ ji opustit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

naše planeta Země je svým způsobem gigantická vesmírná loď, má vlastní termoregulační systém, hustou ochrannou atmosféru proti meteroritům a smetí z Kosmu, Van Allenovy pásy proti radiaci, ozonovou vrstvu, ohromné zásoby vody, paliv a surovin, velmi stabilní centrální hvězdu co svítí a hřeje, vyváženou biosféru, ekologii…jenom člověků je trochu moc a každý chce jenom pro sebe, to se brzy stane osudným a obranný mechanismus nás smete, zpátky na stromy, uličníci jedni

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dane

Nejspíš za několik milionů let z důvodu vysokých teplot. V článku National Geographic je uvedeno, že „za miliardu let nám slunce odpaří všechny oceány.“… http://www.national-geographic.cz/clan­ky/tak-zemre-slunce-pruvodce-smrti-nasi-slunecni-soustavy.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Naše planeta se začíná přepolovavat, výměna severního polu za jižní, myslím magnetický. V mezifázi nebude chráněna atmosferou a vše zanikde.Tohle bylo nedávno na TV ZOOM. Bohužel si nepamatuji konkrétní časový údaj, ale TV ZOOM má archiv.....

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek