Avatar uživatele
zjentek

Za jak dlouho urazí zdravý mikrob vzdálenost jednoho metru v bezvětří za běžnýho tlaku, teploty a rosnýho bodu?

A za jak dlouho urazí stejnou vzdálenost zdravej virus?

(chybí kat. hmyz)
.............­.............­...

Ad Drap- no tak dobře no, tak za jak dlouho urazí jeden metr řekněme chřipka, respektive chřipkovej virus …v bezvětří, žádný pčikání!

Zajímavá 0 před 2730 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Podle mě záleží na klimatických podmínkách. Vítr by to roznášel nejrychleji, ale ten si zakázal, takže pokud někdo já nyní v s chřipkou doma dýchám, tak pokud bych si teď šel otevřít dveře z pokoje, tak v kuchyni je to rychlostí ± na to šup.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

K určení je nutné uvést přesného mikroba a přesný virus,jinak odpovědět nelze a otázka je nesmyslná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Mikrob nebo virus? To jsou dvě různé věci. Viry snad ani nemají žádné pohybové ústrojí (nebo opravdu jen minimální). Mikroby pak jsou různí i s různými možnostmi pohybu.

před 2730 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Jde o to, že jsem hluboce přemejšlel nad situací, kdy virus stojí na vertikální úrovni přesně při vstupu do nosa a rozhlíží se okolo a jestli vůbec něco vidí, nebo jsou pro něj ty okraje nosa až za horizontem a on tedy nevidí vůbec nic a nebo jestli to vidí jako neskutečně obrovský velehory někde v neuvěřitelný dálce a kdyby se tam chtěl vydat, tak podobnou dálku by musel jít hodně jít nebo letět hrozně dlouho, honza taky potřeboval buchty, to není jen tak jednoduchý a to si představím tu vzdálenost od středu vstupu nosní dírky ke kraji nosa, tak mně to moc daleko nepřijde no a teď si představme ten metr…
Je teď otázka trošinku srozumitelnější?

před 2730 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

…jakože si představme ten metr pro toho virusa v porovnání s popisovanou vzdáleností! Nechce se mi věřit, že to urazí jen tak natošup, jak se někteří domnívají…

před 2730 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Nedá se to změřit a není to vidět. Navíc se to jistě roznáší i ústy, ale tvoje teorie nemá chybu ;). Možná třeba kolem proběhne naše kočka a lapne virus a přenese jej do kuchyně za mě a ten virus se nedokáže přenášet bez kýchnutí a větší vzdálenost. To je také možné.

před 2730 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek