Avatar uživatele
anonym

Co se stane, pokud se e-mailová schránka zaplní na maximum?

E-maily, co měly příjít v době, kdy byla plná, pak už nedojdou?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Cenobita před 2787 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Pixma

Když smažeš ty předešlé, budou přicházet ty nové.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

e-maily mají nastavený čas expirace, po který se je ještě snaží poštovní server doručit, pokud dojde k vyprázdnění schránky ty co nevyexpirovaly to ještě dorazí, pokud, ostatní jsou pak ze serveru odstraněny a do schránky adresáta nedorazí. Odesílatel je většinou informován technickým e-mailem o nedoručení „undelivery“, případně jinak. Obecně platí, e není radno si nechat Mail-Box (pošt. schránka) zaplnit, velikost Mail-Boxu je možné nastavit, toto spravuje admin, někdy je to placená služba.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Mě běží email na vlastní doméně a mám to nastavené tak, že při zaplnění na určitou kapacitu se určitý objem nejstarších mailů automaticky přesune do archivu, který má svou diskovou kvótu. Pokud by se zaplnil i archiv, jsou z něj nejstarší maily postupně mazány. Takže k zaplnění, a tím i k nedoručení mailu, u mě nemůže nikdy dojít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

Když je zaplněná schránka, e-mail se vrátí odesilateli jako nedoručený.

Stalo se mně, když jsem mail posílala, vrátil se mně zpět jako nedoručitelný, ale i naopak, když moje schránka byla zaplněná, vrátil se odesilateli. Proto jsem si zkrátila nastavení doby automatického mazání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Kapacita schránky je stanovená na všetky kategórie a kôš dohromady. Je to to isté ako doma so smetím… ak nebudete vysypávať smeti z koša, čoskoro sa zaplní a nebude prijímať ďalšie.
Preto vo väčšine emailových schránok je kôš nastavený na maximálne 30 dňovú úschovu a potom tie staršie automaticky odstráni.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek