Avatar uživatele
Lgee

Za kolik se prodává úspěšná hra na Google Play, například s milionem stažení?

Omlouvám se to samozřejmě vím mine chyba špatné sem to napsal. Myslel sem když ma někdo úspěšnou hru a chce ji odprodat jiné firmě.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2876 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Takové jsou obvykle „zdarma“, záměrně to píši v uvozovkách viz dále. Tady pochopitelně platí nepřímá uměra, čím více si řeknete za stažení hry tím méně uživatelů hru koupí.

Ty nejúspěšnější jsou tedy ke stažení zdarma a peníze z uživatelů získávají až dodatečně při hraní (marketingově se tomu říká lákavě „free to play“, zatímco uživatelé si to překřtili hanlivě na „pay to win“)
Dle mého názoru přesto, že je tento trik velmi úspěšný ve skutečnosti hraní neuvěřitelně prodražuje a navíc zcela ničí hratelnost protože hráč kdykoliv ví, že by mu stačilo vítězství si jednoduše koupit (resp. hru si za peníze natolik ulehčit že její dokončení už nebude žádnou výzvou). Naopak vývojáři nastavují obtížnost hry v pokročilých úrovních tak aby už bylo prakticky nemožné levely zvládat aniž byste si za ulehčení hry nezaplatili.

--- na upřesněný dotaz musím dodat jen, „tak to nemám páru“, pomohlo by kdybyste uvedl o jakou hru jde abychom mohli posoudit jaksi subjektivně její kvality, ale i tak bych vám nemohl dát informaci za kolik byste ji mohl reálně prodat. To je otázka především poptávky, a ta nevznikne tím že si ji tu vyfantazírujeme 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek