Avatar uživatele
dgfdgf

Za předpokladu, že mimozemštani nebo bůh stvořili lidstvo, tak můžou si s náma dělat, co chcou?

Nebo kdyby lidi stvořili inteligentní roboty, co maj emoce atd, patřej ti roboti lidem?

Kdyby nastala situace, že by mohlo přežít bud lidstvo nebo ti naši stvořitelé, tak by byla válka, ale kdo má právo přežít? Tohle jsou otázky etiky nebo čeho?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? still před 2569 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
still

Jestli tedy přistoupím na hru, že lidstvo (potažmo člověka a život jako takový) někdo stvořil, MUSÍ z logiky následovat otázka: Kdo stvořil stvořitele? Nějaký nadbůh?

A i kdyby nás tedy někdo stvořil, nemyslím si, že by bylo potřeba do tohoto „díla“ dále jakkoliv zasahovat, protože moudře vložil do člověka pojistku v podobě jeho hlouposti a lenosti. Pokud lidstvo neprokáže dlouhodobě potenciál k životu a přežití jako takovému, tak zanikne. Buď se s ním vypořádá planeta (citlivý ekosystém) sama a toho škůdce na svém povrchu pošle do jeho vytoužených věčných lovišt, nebo se sama planeta zničí dřív, než se lidstvo rozmnoží po okolních planetách. Protože i kdyby se avoluce opakovala, co by vzniklo za lidstvo na té samé planetě na stejné oběžné dráze? Zase takový paskvil, který už tu jednou byl.
Já jsem v klidu, že vesmír bude i po nás a může se uskutečnit nový pokus o jeho sebeuvědomění :D

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Pozrite sa do gréckych bájí,
…na počiatku bol Chaos…potom vládol Kronos…Zeus povstal proti Kronovi a prevzal moc nad Zemou
A čo veda? Po zániku jašterov, vládu nad Zemou prevzali cicavce… človek postupne prebral vládu nad Zemou a začal využívať dary Zeme a pomaly ju ničiť…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek