Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabbix - konfigurace

Ahoj,

má tu někdo zkušenosti se zabbixem? Jenom si s tím hraju, takže nejde o život, ale naistaloval jsem si ho na VPS. A potřeboval bych aby prachobyčejně pingal třeba každou minutu jednou na jednotlivé PC (asi 4 zatím) a když ping neprojde tak zapíše chybu.. případně by to mohlo nějak grafovat.

Co jsem si s tím hrál, tak mi to cpalo pro windows PC zabbix agenta, což mi za prvé nefunguje :) a za druhý mi to přijde zbytečný když chci jen ten ping.

Nějak tam nerozumim těm triggerům.. nebo.. jestli to chápu dobře tak trigger je spoušt co spustí nějakej event když třeba minutu bude ping větší než 1000 ms.. což je super.. ale nevim kde tomu vnutit aby to teda začalo pingat a třeba aby to pingalo jen takhle jednou za minutu :)

Nagios s Centreonem mi funguje. Spíš jsem si to chtěl jenom vyzkoušet, protože všude čtu jak je to boží a snadný a já se v tom vůbec nevyznám :)

Díky

EDIT: Ha :) s tím agentem už mi to funguje... blbec jsem zapoměl na firewall :) ale stejně by mě zajímalo jak tomu vnutit jenom obyč. ping :)

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru