Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zablokobání všech soubodrů *.pps

Dobrý den, z nějakého důvodu se mi zablokovaly všechny soubory s rozšířením pps. Ve vlastnostech všech souborů je, pod heslem zabezpečení, tato zpráva: Tento soubor pochází z jiného počítače a mohl být zablokován z důvodu ochrany počítače. Po stisknutí tlačítka Odblokovat hlášení zmizí a soubor lze běžně, programem Microsoft PowerPoint 2010, spustit.
K tomu další informace: většina prezentací NENÍ z jiného PC, některé jsou, ale všechny bylo možné, až do dnešního dne, spouštět. Dotaz se netýká opravy jednotlivých souborů, ale možnosti opravy celé množiny - pokud ovšem taková možnost existuje.
OS - W7 Pro
SW - MPP 2010
Došlo k zablokování na interním disku a také na externím disku USB.
Uvítal bych nějakou radu, či názor.
Děkuji za eventuální odpovědi.
Jaroslav M.

Předmět Autor Datum
Nastav si asociaci pps s ppointem.
AD. 05.07.2013 21:14
AD.
ve file systému lze použít alternativní streamy. systém je používá pomocí zón zabezpečení. jmenuje s…
kmochna 05.07.2013 21:43
kmochna
Dobrý den, děkuji za impuls správným směrem. Musím se přiznat, že jsem o ADS neměl ani nejmenší tuše…
jarom 06.07.2013 22:50
jarom
není zač, i vám mnoho úspěchů přeji. pokud jsem vás vylekal, tak se omlouvám. systém velmi dobře v…
kmochna 07.07.2013 19:31
kmochna
Dobrý den, vaše tvrzení mi nějak nejde dohromady s informacemi, které jsem získal z různých zdrojů n… poslední
jarom 08.07.2013 15:35
jarom
Moje tři prázdninové teorie: a) činnost blbě nastaveného antiviru b) stáhl jsi to do chráněného adr…
IQ37 05.07.2013 22:32
IQ37
Zkus tohle: Postup: jako Administrátor počítače/notebooku (pod administrátorským účtem) Windows ->…
karel 05.07.2013 23:06
karel
V nastaveniach ms office zruš v nastaveniach upozornenia na spuštanie potencionalne nebezpečnych sub…
audax 06.07.2013 02:40
audax

ve file systému lze použít alternativní streamy. systém je používá pomocí zón zabezpečení. jmenuje se to alternate data stream. systém si soubory značkuje pomocí tagu zone identifier. ty mu vyruš. myslí si, že jsou to soubory z netu.

hijackthis v misc má utilitu na mazání ads umí to i streams ze sysinternals. začni se zaobývat myšlenkou, jak k takovému stavu došlo- systém byl buď donucen nebo drze zkompromitován, sám o sobe tam značky nepíše.

Dobrý den, děkuji za impuls správným směrem. Musím se přiznat, že jsem o ADS neměl ani nejmenší tušení. Po "prostudování" několika zdrojů na netu jsem byl šokován možnostmi souborového systému NTFS. Už si nejsem tak jistý, že je "lepší" než předchozí FAT a jsem rozčarován tím, že Microsoft nemá pod kontrolou vlastní produkt. Údajně nemá ani vlastní "vybavení" pro práci s alternativními daty. Současně jsem se dozvěděl, že dokáže pracovat pouze s primárními daty a sekundární data jednoduše odstraní.
V tom okamžiku jsem měl způsob, jak "vyléčit" mé poškozené soubory. Prostě jsem je překopíroval na medium naformátované ve FAT32 a zpět. Tím byla záležitost odblokování vyřešena. Ještě jsem reinstaloval MS Office, neboť stávající instalace programu stále ukládala prezentace zablokované, a akce je, zdá se, zdárně vyřešena. Ovšem marně pátrám po tom, jakým způsobem mohlo k této situaci dojít. Zatím mě skutečně nic nenapadá.
Ještě k tomu souborovému systému NTSF. Až do včerejška jsem byl přesvědčen, že tento systém má všechny předpoklady, aby byl nejlepší (v rámci Microsoftu). Byl jsem přesvědčen, že menší clustry a ukládané menší "porce" dat jsou zárukou lepšího využití prostoru a menší fragmentace. Když jsem zjistil, že je možné, aby se do souboru nulové velikosti "schoval" jiný soubor velikosti desítek MB (možná stovek) a při tom systém stále indikoval nulovou velikost, bylo mi jasné, že je dána možnost "bobtnání systému". A jsou vytvořeny skvělé podmínky pro napadání a úspěšného ovládnutí PC, s tímto souborovým systémem. Vážně uvažuji o návratu k FAT32, i když znám jeho jiné slabiny. Kdybych byl mladší, je mi pětasedmdesát, asi bych od MS odešel. Zkusil bych Apple, eventuálně Linux, i když, z hlediska aplikací, je to slabší.
Děkuji ještě jednou za inspiraci a přeji mnoho úspěchů.
S pozdravem J. M.

není zač, i vám mnoho úspěchů přeji.

pokud jsem vás vylekal, tak se omlouvám.

systém velmi dobře ví o spuštěném procesu, stream umí nativně zobrazit příkaz dir na windows třídy vista. pro systém a správce budou data čitelná. ntfs má pár nesporných výhod, vzpomenu dacl. zabezpečovací deskriptory. ntfs není třeba se bát, o zabezpečení se stará systém a správce. file systém o uložení a uspořádání dat.

asi bych se neměl zmiňovat o hardlinkách, softlinkách, junction...?:-)

no pokud vás to zajímá, tak východní dobrá stránka je tady od milana němce ntfs.html

Moje tři prázdninové teorie:

a) činnost blbě nastaveného antiviru
b) stáhl jsi to do chráněného adresáře (zkus změnit místo pro download)
c) anebo jsi aktivoval v Power Pointu nějaké "udělátko" (možná tě někdo suploval)

Zkus tohle:

Postup:
jako Administrátor počítače/notebooku (pod administrátorským účtem)
Windows -> dát "Start" -> "Příkazový řádek" -> tam napsat: gpedit.msc -> zvolit "Konfigurace uživatele" -> zvolit "Šablony pro správu" -> "Součásti systému Windows" -> "Správce příloh" -> výchozí úroveň rizikovosti pro přílohy dát na "Nízká" (Použít, OK).
Doplním, že se ještě nastaví "Neukládat informaci o zóně u příloh" na POVOLENO.
Testováno na Windows 7, funguje OK (přestane se objevovat informace o zablokování souboru, staženého z Internetu).

zdroj

V nastaveniach ms office zruš v nastaveniach upozornenia na spuštanie potencionalne nebezpečnych suborov obsahujucich makra a podobne zaležitosti,rovnako prekontroluj nastavenia IE a v pripade potreby povol spuštanie aktivneho obsahu na miestnom počitači-toto nastavenie ma vplyv aj na win explorer,rozne bezpečnostne updaty pre system tieto nastavenia menia na stav zakazane...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru