Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadní část hraje u mojí kvadrofonní homemade soustavy velice potichu

Ahoj,
vzal jsem si moje reproduktory z hifivěže, že si je připojím k počítači, abych měl kvadrofonní konfiguraci reproduktorů. Jsou to dvě bedny se dvěma cinchema, takže pomocí převodníku jsem je zapojil jako jack do zdířky REAR. Přední reproduktory jsou zapojené do zdířky OUT/FRONT. Všechno funguje (levá, pravá, zadní pravá, zadní levá), vše hraje. Problém je, že zadní bedny hrajou opravdu velmi potichu vzhledem k předním, není na nich žádná regulace hlasitosti, regulovalo se to ze věže. Všude v počítači to mám nastaveno na 100%, zadní mám dokonce zesílené. V programu Správce zvuku Realtek HD jsem si dokonce našel slibnou volbu Přehrávací zařízení, kde jsem místo "Ztlumí zařízení zadního vstupu, když je připojeno zařízení předního vstupu." vybral "Zařízení předního a zadního vstupu budou přehrávat simultánně dva různé proudy zvuku." - jenže pořád nic. Ocením každou radu, díky moc :-)

Předmět Autor Datum
reproduktory sa nedaju len tak zapojit do zvukovky, potrebujes nejaky zosilovac (to je neco co fungu…
MM.. 21.09.2012 18:07
MM..
Ahaaa, oboum díky! Odepíšu ale jenom pod jednoho. Kouknul jsem se teda na internet na nějáké zesilov…
jojko 21.09.2012 18:12
jojko
pouzit vezu ako zosilovac, ak ma nejaky line-in vstup (a ak ano tak vezu by som dal ako predne repro…
MM.. 21.09.2012 18:14
MM..
No vypadá to asi jenom na díry L, R, AC a HEADPHONES. Je to už celkem stará věž Magnum pp 55 pll, al…
jojko 21.09.2012 18:21
jojko
Každopádně nějáké IN vstupy jsou ze zadu na počítači, je to k něčemu?
jojko 21.09.2012 18:32
jojko
inac ak si elektrotechnik aspon zaciatocnik a vies narabat s pajkovackou tak zosilovac nejaky 2x5W s…
MM.. 21.09.2012 18:17
MM..
No nejsem, ale určitě bych nějákýho takovýho kamaráda našel, takže se poptám. Díky.
jojko 21.09.2012 18:31
jojko
Regulovalo se to z věže proto, že věž v sobě měla zesilovač. Bedny potřebují zesilovač, přední stere…
Potkan007 21.09.2012 18:08
Potkan007
Potichu ti to hra preto, lebo to urcite nieje Quadro, ale viackanalovy prenos zvuku podla specifikac…
KiloViktor 21.09.2012 20:55
KiloViktor
Jinak, ještě se zeptám, mám doma rozdvojku na 3,5mm jack, takže jsem to strčil do zdířky pro přední… poslední
jojko 22.09.2012 16:01
jojko

reproduktory sa nedaju len tak zapojit do zvukovky, potrebujes nejaky zosilovac (to je neco co funguje na elektriku :)
Tie predne bedne urcite zosilovac maju, zosilovac je tam kde privadzas nejaku elektriku (u PC bedni zvykne byt vstavany v jednej bedni)

Ahaaa, oboum díky! Odepíšu ale jenom pod jednoho. Kouknul jsem se teda na internet na nějáké zesilovače a přijdou mi minimálně dražší než ty reproduktory vpředu, co už zesilovač mají. Dá se tenhle problém nějak kloudně vyřešit.. ?

Potichu ti to hra preto, lebo to urcite nieje Quadro, ale viackanalovy prenos zvuku podla specifikacie surround sound. Surround je robeny pre priestorove ozvucenie videoprojekcie a jeho jednotlive kanaly maju svoje specifika a tiez umiestnenie v priestore.
Jednotlive kanaly su charakterizovane ako:
1. Hlavny kanal L/R
2. dialogovy kanal
3. efektovy(e) kanal(y)

Efektove su zvycajne umiestnene vzadu za posluchacom a ich vyzarovana energia je zvycajne mensia ako energia z hlavneho kanalu (alebo dialogoveho kanalu).

Existuju ovsem zvukovky, ktore maju moznost vypnut surround procesor a stereo zvuk rozlozit do 4 kanalov. Vola sa to 2x stereo. V takom pripade to hra tak ako by si potreboval.

Dva rozne prudy zvuku znamena prehravat nezavisle 2 kanaly, alebo ak sa jedna o stereo prehravanie tak 2x stereo ale z dvoch nezavislych suborov na disku a to naraz.
Je to myslene tak, ze je mozne prehravat 2x stereo prehravane dvoma softwarovymi playermi a to naraz.

Jinak, ještě se zeptám, mám doma rozdvojku na 3,5mm jack, takže jsem to strčil do zdířky pro přední reproduktory a zapojil jsem tam jak přední tak i ty zadní reproduktory. Co se stalo bylo to, že zadní hrali více nahlas a přední více potichu, defacto hráli stejně, výsledek byl ale mírně pod (mou) průměrnou hranicí běžného poslouchání. Připadá mi to, jakoby ten zesilovač od předních reproduktorů půjčil svoji sílu těm zadním, jak je to ale možné? Ten zesilovač je přece jen u předních reproduktorů, nebo se to dá nějak předat přes tu rozdvojku?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru