Avatar uživatele
Hanusch

Zajímáte se o investování?

Ahoj,

osobně by mě zajímalo, jak se lidé u nás zajímají o investování. Primárně z pohledu zajištění na důchod, ale i obecně. To znamená, jestli sledujete aktuality na různých portálech, či se zajímáte na informačních webech jako je třeba http://www.in­vestice.cz/ – případně i obojí?

Také by mě zajímalo, jestli víte, co jsou akcie, jak fungují akciové trhy, co jsou to podílové fondy, a tak dále.

Spoříte si na důchod? Jak moc, jak často a jak?

Možná trošku divná otázka, ale zajímá mě to z osobního hlediska (hlavně když pořád někde vidím, že jsou lidé u nás finančně negramotní, či je alespoň jejich zaopatření vůbec nezajímá), a taky bych se možná ráda trochu inspirovala.

Díky,
Hanka

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2521 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

ano

Nelze takto odpovědět. Nic neni černobílé a v anketě chybí jiná možnost.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

ne

O tohle se nezajímám, dělá to za mě můj bankovní poradce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

ano

Před odchodem do penze jsem pracoval jako specialista na investiční a pojistné produkty. Nyní tyto znalosti občas využívám jen ve prospěch svůj a rodin našich dcer.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

ne

Jakékoliv investování do čehokoliv je vždy podezřelé a nikdy na tom nevyděláš, to je snad logické. Jinak by nebyl zisk, že. Tak že můj návrh na řešení jak platit důchodce je:

  1. Ať si platí mlaďoši vlastní fondy, když už neumí mít vlastní děti, chudáci.
  2. Můžou se taky sami něco naučit a ne lítat každý rok na Kanáry.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

ne

Jako spokojený důchodce na tohle nemám čas.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dudu

ad Kepler: pane kolego, tentokrát s Vámi hrubě nesouhlasím snad až na názor, že na penzi by vydatně měli přispívat především vlastní potomci.
V ostatním podle mě nemáte pravdu. Především mám praxí ověřeno, že dnešní mladá generace je plně finančně gramotná. Ovšem též lehkomyslná, netrpělivá a často notně lenivá.
Za další vězte, že i zde může racionální investice být v přiměřeném časovém horizontu velmi lukrativní. Podmínkou ovšem je mít fundamentální znalosti o diverzifikaci rizik a důsledné respektování mantinelů svého finančního plánu.
Jako příklad uvedu, že vlastník hektaru orné půdy průměrné kvality je momentálně oproti stavu před čtyřmi léty bohatší téměř o 40% a pachtýř za tuto dobu na nájmu připlatil nejméně o třetinu. Pohlídat si je třeba pouze placení daně z nemovitostí a šetrné zacházení uživatele s mikroedafonem parcel.

před 2519 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek