Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zakrytí chladiče při nefunkčním termostatu (nafta)

Zdravím,
Chtěl bych se zeptat mám nefunkční termostat(nejspíš pořád otevřený - teplota zustává v těchto mrazech po několikahodinové pomalé jízdě na 60-70C a auto celkem málo topí) Nechám ho příští týden vyměnit, ale v pondělí jedu pro exotická zvířata a potřeboval bych aby auto topilo. A taky je to celkem dlouhá cesta a při 60-70C teploty oleje to asi né uplně ideálně maže.
Pomůže když zakryju nějakým kusem plastu nebo kartonem tu část co je na obrázku ?
Předem díky.

[http://kutilska.poradna.net/file/view/2525-seat-to   ledo-12774-jpg]

Předmět Autor Datum
Šoupni desku kartonu přímo před chladič (velikost nutno upravit dle teploty a stylu jízdy), když by…
Uroboros 25.01.2014 16:25
Uroboros
Koukal jsem nato a je tam blbej přístup na ten druhej šroub, každopádně by to vyměnit určitě šlo. Ho…
Bargoner 25.01.2014 17:01
Bargoner
Nezakrýval bych přímo chladič, ale raději tam nech mezeru, nejlépe zakrýt z venku. Pokud dojde k pře…
OldaR 25.01.2014 21:31
OldaR
Takže ji dát jen přes tu mřížku v masce to co je zakroužkovaný ?
Bargoner 25.01.2014 21:36
Bargoner
Ano.
OldaR 25.01.2014 21:47
OldaR
V pionýrských dobách automobilismu bývaly u aut před chladičem dečky, které se vytahovaly. Později u…
Henessy 25.01.2014 23:03
Henessy
Ok, nemám moc čas to ted vyzkoušet a jen tak se jet projet tak to vyzkouším až zítra. Dám zatím jen…
Bargoner 26.01.2014 08:15
Bargoner
A co si někde půjčit přídavné topení nebo vyhřívanou deku, potah sedadla. Případně natočit do PETek…
lesov 26.01.2014 09:19
lesov
Ten vyhřívaný potah sedadla mě taky napadl. Ty petlahve mě vychladnou a to ani nebudu na místě. Těch…
Bargoner 26.01.2014 10:25
Bargoner
Nebude lepší v pondělí ráno zakoupit a vyměnit termostat v ceně 150 korun a pak bez strachu převážet…
iconek 26.01.2014 10:47
iconek
To je těžký no, vyjíždím brzo ráno. Ale dám boxy na přední místo dolu a na 2 zadní dolů přímo k míst…
Bargoner 26.01.2014 11:59
Bargoner
ten karton stačí zepředu.Zakrej co můžeš a běž to projet a uvidíš.
iconek 26.01.2014 12:18
iconek
Mám renault Scenic 1.9dci a karton před chladič (zakrytý asi z 50%)dávám každou zimu. Motor se podst… poslední
sacket 26.01.2014 17:37
sacket

Šoupni desku kartonu přímo před chladič (velikost nutno upravit dle teploty a stylu jízdy), když by se to hřálo moc, tak naplno topit a větrat nebo zmenšit zakrytou plochu. Nicméně výměna termostatu bývá otázka max tak hodinky. Povětšinou jsou to tak dva šrouby + nějakej kryty v motoru, i podprůměrnej kutil to dá doma :-).
Díly o víkendu jdou koupit třeba v kelly.
Dlouhou cestu se zvířaty s nefunkčním chlazením bych moc neriskoval. Stačí abys někde zůstal viset a je zaděláno na velkej průser.

Koukal jsem nato a je tam blbej přístup na ten druhej šroub, každopádně by to vyměnit určitě šlo. Hořší, že neseženu ten novej termostat není tu nic poblíž kde bych ho koupil o víkendu.
Ono to topí, ale když je venku -15 tak to auto vytopí na cca +15-20. Pro jistotu se na cestu vybavím těma lupacíma hřejivýma polštářema, které bych dal pod boxy. Cestou tam vyjedu o hodinu dřív a budu karton upravovat podle potřeby. S tou dlouhou cestou jsem to přehnal, není to zas tak daleko v případě problémů bych někomu zavolal aby dojel. Doufám že to bude v pohodě a ten karton pomůže. Díky.

V pionýrských dobách automobilismu bývaly u aut před chladičem dečky, které se vytahovaly. Později u termostatů které špatně fungovaly nebo byly špatně navrženy se dečky z koženky instalovaly z venku na chladič a byl to i první pokus o tunění.:-D
Čiliže čiže - nastrkat mezi mřížku a chladič karton, nebo zakrýt zvenku mřížku. Teplotu hlídat na ukazateli. Při špatném termostatu se i v létě jezdilo se zapnutým topením a otevřeným oknem. :-D Uchladí to ale i spodem.

Ok, nemám moc čas to ted vyzkoušet a jen tak se jet projet tak to vyzkouším až zítra. Dám zatím jen kus kartonu před tu mřížku vepředu. A připravím si ssebou kus kartonu co bych dal dovnitř přes chladič pokud nebude fungovat ten kousek na mřížce tak bych to při cestě dal přimo na ten chladič je tam celkem dobrej přístup. Nejspíš to ale bude taky potřeba, v zimě jezdím extrémě pomalu tak se to bude blbě zahřívat, je to moje druhá zima za volantem a tu první jsem oslavil celkem prudkým nárazem do příkopy tak to pak člověka naučí.

A co si někde půjčit přídavné topení nebo vyhřívanou deku, potah sedadla. Případně natočit do PETek horkou vodu a dát jim to šikovně kolem přepravního boxu aby je to neumlátilo. Sklípkana nebo taipana bych si dal za košili, jsou malí ale záleží, co a kolik toho budete přepravovat. 8-)

To je těžký no, vyjíždím brzo ráno. Ale dám boxy na přední místo dolu a na 2 zadní dolů přímo k místu kde fouká teplej vzduch jako na nohy. I kdyby zakrytí chladiče nepomohlo tak to bude stačit. Ted jsem to byl zakrýt, jen nevím pokud nebude fungovat zakrytí jen té části co je na obrázku a budu muset dát karton přímo před chladič jak ho tam přidělat? Přidrátovat to půjde blbě hned na druhé straně chladiče jsou ventilátory tam se nedostanu. Takže to něčím připnout jen z jedné strany, nevím no :/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru