Avatar uživatele
DaveR

Zalehlé ucho a ucpaný nos po návštěvě bazénu?

Dobrý den,
před třemi (ST) dny jsem byl na bazéně a následující noc jsem nespal, pořád jsem smrkal, bolela mě hlava, … Další (ČT) den jsem nešel do školy, celý den jsem nepřestal smrkat, měl jsem pořád ucpaný nos a zalehlé levé ucho. To mi odpoledne odlehlo, ale za chvíli mi zalehlo pravé. Několikrát jsem si uši čistil, kapal ušní kapky, sprej do nosa. V pátek a dnes (sobota) už je nos mnohem lepší, ale pořád mám zalehlé to pravé ucho. Občas když zívám, tak mi na pár vteřin odlehne, ale pak zase zalehne. Necítím žádnou bolest.
Co to může být a co bych měl dělat, abych se toho zbavil?

Zajímavá 0 před 3958 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Reezo

Takže jsi měl zalehlé levé a to se uzdravilo a pak ti zalehlo pravé? Zamysli se nad tím, jestli ti náhodou nenatekla voda do uší. Jestli ano, tak tam nejspíš zůstala voda. Zkuz vodu dostat ven, tím že hlavu sklopíš pravou stranou směrem k zemi a skákej na jedné noze. Jestli se neuvolní sama, tak si zkus různě promasýrovat ucho, případně zasunout prst do ucha a nějak to dostat ven. Nebo zkusit stršit si do ucha něco, co by mohlo vysušit zvukovod, ale hrozí tu, že tam zůstane i ten předmět.
Dále mě napadá, že voda mohla zanést nečistoty k bubínku a je nutné vyhledat lékaře, který tyto nečistoty odstraní

Jinak je reálná šance, když tam voda nebo nečistoty zůstanou nějaký čas, tak se může udělat zánět.

Jestli to neodezní doporučuji navštívit lékaře jak jen to bude možné, aby se předešlo dalším komplikacím.
Doplňuji:
Jestli příjde bolest, tak už tam bude už zánět podle mého názoru. Já osobně jsem měl a neustále mám problémy s ušima. 🙂

Upravil/a: Reezo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
fifik :-D

urcite je tam voda a jestli ne musis si zalist pod deku i s tim uchem a lezet aby to bylo v teple ono to odlehne mynuli tyden se mi to taky stalo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
balca

natekla ti tam voda..a tlačila ti na bubínek..natekla do obou uší(možná tě z toho i bolela hlava atd..)..+ třeba jsi se nachladil..kaž­dopádně je dobře,že jsi nešel do školy..a vyležel jsi se z toho :D..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek