Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zalití starých otvorů v betonu pro nové šrouby

začal se mi hýbat záchod. uvolnily se v chatrné podlaze staré dřevěné špalky ve kterých byl záchod uchycen. potřeboval bych je vyjmout a zalít nějakou hmotou do které by se přípdně vyvrtal otvor pro hmoždinky, nebo přímo šrouby. okolní betonová podlaha už taky něco pamatuje, tak by nebyla marná nějaká hnota, která se třeba rozpíná, nějaká chemie, nebo tak něco, ale bohužel neznám vymoženosti dnešního stavitelství, tak se proto raději ptám.

Předmět Autor Datum
třeba tohle watch
mik.miky 30.06.2012 09:24
mik.miky
Vyvrtat o dost větší otvor tak, aby jeho stěny byly pevné a do otvoru použít klasickou chemickou kot…
mirektatra 30.06.2012 11:04
mirektatra
vzhledem k tomu, že se musely vyndat ty dřevěný špalky a aby se záchod ještě dnes mohl sprovoznit, t… poslední
srstka 30.06.2012 20:07
srstka
Já jsem dostal za úkol sehnat novou dubovou desku, ale vzhledem k výměně hmoždinek, manžety přítoku…
kejki 30.06.2012 18:44
kejki

Vyvrtat o dost větší otvor tak, aby jeho stěny byly pevné a do otvoru použít klasickou chemickou kotvu /v tubě, jako silikony/ a do ní pak vyvrtat nový otvor pro hmoždinku. Do hmoty je možné zasunout jenom závitovou tyč, která pak drží výborně, ale v případě WC je chemické namáhání a častá vlhkost, kterou závitovka nevydrží. Proto plastovou hmoždinku a nerezové, mosazné, nebo dobře pokovené šrouby. Hmoždinka je opravitelná, zabetonovaný šroub ne.
Tvrdnutí kotvy trvá asi 45 minut, proto se jedná o rychlou, čistou a trvanlivou opravu.

Jsa již věkovitým, pro zajímavost uvedu také dobový postup, kdy se do otvoru vložila kovová kotva a zalila roztavenou sírou - použití zejména na zakrývací stříšky na komínových deskách, ale i jinde.

vzhledem k tomu, že se musely vyndat ty dřevěný špalky a aby se záchod ještě dnes mohl sprovoznit, tak jsem si nechal poradit ve stavebninách a použil rychlo beton. ikdyž to byl 12kg pytel a použil jsem jen 2,5kg, tak to vyšlo levnějc, než kdybych použil ty kotvy. krásně se te vylilo, vyrovnal jsem s tím i podlahu a za 3h jsem vrtal díry pro hmoždinky a drží to supr. ale i přesto díky všem za snahu pomoci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru