Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zaloha systemu na hdd a dvd

Ach som uz stary a zabudam, tak sa musim pytat aj na to, co som uz kedysi davno vedel.
Chcel som spravit zalohu cerstveho OS a to dvojakym sposobom. Cez bootovacieho acronisa som spravil secure oddiel, do ktoreho si acronis skopiroval system. Tu je mensi problem, ze acronis pri obnove systemu max prepise data, ktore ma v zalohe aj na disku, cize nove data na disku zostavaju (neprijemne v pripade spiaceho virusu napr).
Druhy problem je, ze rovnaka zaloha na bootovatelnom dvd sa da vytvorit v akejsi inej verzii acronisu ako mam ja na cd (pravdepodobne instalovanej pod windowsom ako som pochopil) a tu som niekde stratil (kedysi som si ju stiahol ked bola akasik akcia zadarmo, mozno to cd najdem).
Otazka znie ako najrychlejsie (a cim) zalohovat nove okna, idealne na jedno dvd + rychla zaloha na particia v style acronis secure partition + podpora bootovania z tejto oblasti(F11), cize nieco v style vyrobcov nb, ktory maju skryte particie s image systemu, rep sa pouzivaju bootovacie dvd.

Předmět Autor Datum
Druhy problem je, ze rovnaka zaloha na bootovatelnom dvd sa da vytvorit v akejsi inej verzii acronis…
MM_tank 04.11.2009 21:58
MM_tank
Media builder som videl na stranke acronisu, ale z mojho cd nejde nic instalovat, je to len bootovat…
fleg 04.11.2009 22:09
fleg
Ono to udělá asi 100megový bootovací iso nebo ho rovnou vypálí jako bootovací na cd/dvd.To iso si po…
MM_tank 04.11.2009 22:11
MM_tank
Tak uz som si objasnil tajomstvo ake cd to mam. Je to cd vytvorene media builderom (ma 40MB cca), ta… poslední
fleg 05.11.2009 11:02
fleg

Druhy problem je, ze rovnaka zaloha na bootovatelnom dvd sa da vytvorit v akejsi inej verzii acronisu ako mam ja na cd (pravdepodobne instalovanej pod windowsom ako som pochopil) a tu som niekde stratil (kedysi som si ju stiahol ked bola akasik akcia zadarmo, mozno to cd najdem).

Přímo v acronicsu je možnost vytvořit bootovací cd/dvd. V Start/programy\Acronics\Program pro tvorbu zaváděcích médií nebo "C:\Program Files (x86)\Common Files\Acronis\MediaBuilderHome\MediaBuilder.exe" možnost To vytvoříš, já dávám vytvočit iso. Do toho iso nacpu přes ultraiso zálohu a vypálím na dvd. Mělo by to chodit i pro vícesvazkové zálohy ale tohle nemám ověřené. Na XP stačí jedno DVD. Na skryté zálohy bych kašlal, jestli je někdo debil a na rozděleným disku smaže adresář d:\Zálohy počítače /to defaultně vytvoří ATI ve verzi 12/ tak si zaslouží si instalaci zaplatit. Při poruše disku je ti skrytel oddíl nanic, pro mě zbytečná drbačka.

Media builder som videl na stranke acronisu, ale z mojho cd nejde nic instalovat, je to len bootovatelne medium, ktore umozni instalovat acronis do toho secure oddielu, ktory si dokaze sam vytvorit a nasledne z neho obnovit system. Tipujem, ze som kedysi davno z acronisu instalovaneho v systeme vytvoril toto univerzalne bootovatelne cd, ale asi povodnu instalacku pod win32 stratil (este pohladam).
Btw dvd vytvorene cez mediabuilder je bootovatelne? Dufam, ze hej.
Skryty oddiel je myslim rychlejsi ako dvd, ale suhlasim, ze v pripade poruchy disku je naprd. Preto chcem mat zalohu aj na skrytom oddieli aj na dvd. Cista instalacia s ovladacmi a softwarom mi zabera 2.2GB, takze sa v pohode zmesti.

Ono to udělá asi 100megový bootovací iso nebo ho rovnou vypálí jako bootovací na cd/dvd.To iso si potom taky můžeš vypálit na co chceš cd/dvd je jedno.

Skryty oddiel je myslim rychlejsi ako dvd

To dost záleží na tom jakým způsobem a v jakém režimu /pio/udma/zaplá cache/ se to z disku obnovuje. Závratně rychlejší to nebude, hlavičky kmitaj.

Tak uz som si objasnil tajomstvo ake cd to mam. Je to cd vytvorene media builderom (ma 40MB cca), takze uz tam len nasukat iso obrazy diskovych oddielov.
Jedine, co mi vadi je uz len ten fakt, ze nepremazava celu particiu, resp data na nej ako to robia nastroje od vyrobcov nb, ale len tie data na nej, ale nenasiel som tam tuto moznost (jedine zaloha celej particie, ale ta sa nemezsti na dvd a je zbytocne zalohovat prazdne miesto).
Edit:
Este posledna vec. Bud nevidim pre oci alebo tam nie je moznost vytvorenia boot media spolu so zalohou. To musim naozaj robit rucne najprv spravit cez media builder boot dvd a potom tam dopalit zalohu vo forme tbk suboru?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru