Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Založní image systemu - Acronis TI

Zdravíčko,

Opět nadešla doba kdy bych měl reinstalovat system Widlouz XP. Jelikož instalaci u mě tvoří dvě instalační CD, Instalace počeštění systemu s nějakymi upgrade či cosi a na to ještě SP3, chci si vytvořit kopletní zalohu instalovaneho systemu. To pravě proto abych se znova nemusel srát s instalaci ze 4 zdrojů. S Nlite a podobnymi hovadinami se mi hrat nechce.

Strejda velkeho bratra Google mi nabidl dvě možnosti ktere mi vyhovují Acrnis true image a Norton Ghost. O každem jsem si něco malo přečetl a rozhodl jsem se pro Acronis. Pokud jsem manual četl spravně měl by program vytvořit zalohu systemoveho oddílu a uložit ho jako image na jiny oddíl. To je vedlejší, teorii doženu.

Jde mi o to že fakt nejsem z toho těsta "stahnout, zkusit, cracknout" a chtěk bych si Acronis TI koupit. Tedkom jsem však měl větší vydaje a nechce se mi znovu investovat do počítače a softu. Tudíž image si vytvořím v trialu Acr.... TI Home, např za rok už si licenci koupím a Instalovany program aktivuji kličem(či jak to maji ošetřene) -> Budu moci i pote pracovat, a obnovovat ze zalohy vytvořene trial verzí?

Předmět Autor Datum
Nevím to přesně (nemám trial), ale podle mě zálohu ani nevytvoříš, jen "simulaci". Pokud máš disk S…
L-Core 16.09.2008 19:45
L-Core
Tak to mám: http://www.seagate.com/www/en-us/support/installati on_assistance/ DiskWizard, je tam…
L-Core 16.09.2008 19:48
L-Core
Já jenom doplním přispívatele L-Core, ten program pro vytvoření zálohy HDD Maxtor a Seagate se jmenu…
pcfanda 16.09.2008 19:52
pcfanda
Vyzkouseno to nemam, ale i kdyby to nakrasne ulozilo image, nebude jej to umet "vytahnout" a strcit…
mif 16.09.2008 20:03
mif
Taky jsem po letech soužití s True Image po stejných problémech skončil u Ghosta.
karel 16.09.2008 20:12
karel
Pro takove veci doporucuji nastavit na disku chranenou zonu a aktivovat si v TrueImage bot loader. T…
Jan Fiala 16.09.2008 20:19
Jan Fiala
Asi jsem se spatne vyjadril. Ta verze bez mrknuti sveho virtualniho oka zalohu vytvorila, ale nebyla…
mif 16.09.2008 20:39
mif
jen pro těch pár co ještě zůstáváme u true image (v práci používáme konzervativní hardware a obvyklá…
lední brtník 16.09.2008 21:17
lední brtník
To je pravda (boot z originalu). Originalku (korporatku) ovsem musim mit v rachote, ze ktere jsem si…
mif 16.09.2008 21:27
mif
to je právě ten zádrhel - člověk si nainstaluje true image do xp, které si však už samy zajistily po…
lední brtník 16.09.2008 22:11
lední brtník
Nene. Jde opravdu o nekompatibilitu s novym zelezem. Enhanced SATA ("press F6") jsem pouzil pouze je…
mif 16.09.2008 22:19
mif
Problém s kompatibilitou (ATI 10) jsem taky zaregistroval. Ovšem acronisácký support mi vyrobil spec…
L-Core 16.09.2008 22:07
L-Core
nepřepnul jsi v mezidobí mezi IDE/AHCI?
touchwood 19.09.2008 15:24
touchwood
Nikdy nezapinam AHCI. poslední
mif 19.09.2008 15:57
mif
Já si myslím že jo, že tzo pude. Akorát po roce ti bude ta záloha na velký kulový protože spousta pr…
MM_tank 17.09.2008 01:05
MM_tank
protože spousta programů bude neaktuálních. Jde mi o zalohu samotneho systemu, těsně po instalaci,…
Cylon 17.09.2008 12:53
Cylon
Chtěl bych se zeptat, zda jste někdo zkoušel vytvořil zálohu neaktivní secondary partition, jak přes…
veckoo 17.09.2008 09:20
veckoo
Podle mě tam acronics dává hlavičku s např. datumem a časem čili stejné nebudou. jedině rozbalit a p…
MM_tank 17.09.2008 14:15
MM_tank
Huh, moc slavy teda na AIT neslyším. Ve škole mě učitel seznamil s Nortonem Ghostem, tak zkusím jeho…
Cylon 18.09.2008 16:38
Cylon
pardon že reaguju na tak starý příspěvek: ujasni si co chceš - free software který ti zaručeně bude…
lední brtník 18.09.2008 21:41
lední brtník
Ja přesně vim co chci, program ktery mi uděla image oddílu s čerstvym systemem, na jednom počítači s…
Cylon 19.09.2008 15:05
Cylon
Jen tak pro zajímavost: nedávno uvolnil Paragon www.paragon-software.com svůj soft DriveBackup 9 Exp…
Quirit 19.09.2008 15:38
Quirit

Nevím to přesně (nemám trial), ale podle mě zálohu ani nevytvoříš, jen "simulaci".

Pokud máš disk Seagate či Maxtor, stáhni si na jejich stránkách (utility na správu disku) speciální zálohovací nástroj (jméno teď fakt nevím, jistě někdo poradí...) Je to plnohodnotný Acronis True Image, upraven (layoutem) jako nástroj výrobce disku.

Možná je to i tady někde na Poradně.

Já jenom doplním přispívatele L-Core, ten program pro vytvoření zálohy HDD Maxtor a Seagate se jmenuje Disc Wizard a mám jej vyzkoušený.Je volně je stažení na internetu a já jej mám ve slovenském jazyce.

Vyzkouseno to nemam, ale i kdyby to nakrasne ulozilo image, nebude jej to umet "vytahnout" a strcit zpet do disku (partisny). Vec je ovsem jeste straslivejsi - novejsi verze (staci vyssi build stejne verze!) nemusi umet pracovat s imagem verze predchozi. Presne to se mi stalo, kdyz jsem pri restore partisny na novou desku obdrzel hlasku (nepamatuju presne) ve smyslu "Error xx - Disk nenalezen" (Acronis je VELMI haklivy na HW - v tomto pripade fosna s iP45). Po kontaktovani vyrobce a obdzeni (a instalaci) noveho buildu (stejne verze 11) se sice disk zazracne nasel, nicmene zaloha byla "mismatch". Ve tvem pripade (aktivace po roce - nejspis s instalaci noveho buildu/verze) bych se netesil.

P.S. Taky se netes na prenos ruzne velikych partisen - dela to mysky a krky (viz nekde zde muj thread na toto tema). Priznam se, ze uz ATI nepouzivam. "Ziskal" jsem image na bootovaci CD NG11, se kterym zadny problem neni (na prazadne desce ani radici ani disku). At ziji duchove!

Pro takove veci doporucuji nastavit na disku chranenou zonu a aktivovat si v TrueImage bot loader. Tak bude zajisteno, ze budes schopny si po startu pocitace bez cehokoliv spustit Acronis (klavesa F11 pri startu) a budes schopny si obnovit disk primo z chranene zony nebo jakehokoliv externiho zdroje.
Dalsi moznosti je vytvorit si bootovaci medium a to mit schovane u obrazu. Pak opet nebudou zadne problemy s obnovenim.

Asi jsem se spatne vyjadril. Ta verze bez mrknuti sveho virtualniho oka zalohu vytvorila, ale nebyla schopna ji po sobe precist - hlaska viz vyse - ni v oknech, ni z vygenerovaneho BootCD. V tomto pripade by byla chranena zona (pouzivajici stejny loader) ponekud kontraproduktivni...

jen pro těch pár co ještě zůstáváme u true image (v práci používáme konzervativní hardware a obvyklá nekompatibilita s nejnovějšími sata chipsety nás netrápí): místo vygenerovaného záhranného cd se na chipsetové novosti osvědčuje (kopie) originálního bootovacího cd, s druhou nabízenou volbou "bezpečný boot".

proč však acronis zůstává u každé verze pozadu s kompatibilitou za nejnovějším hardwarem, tomu taky nerozumím.

To je pravda (boot z originalu). Originalku (korporatku) ovsem musim mit v rachote, ze ktere jsem si ji (je licencovana primo na me, nicmene ji platil vykoristovatel ;-)) installnul (ó, hovadství!). Je pak jedno, zda udelas kopii origose ci bootovacku nastrojem Acronisu.

Kompatibilita s novym zelezem je jiste tristni.

to je právě ten zádrhel - člověk si nainstaluje true image do xp, které si však už samy zajistily podporu pro sata chipset, a ovladač vydyndaný přes f6 je teď jejich. acronis_ti o ničem takovém snad ani nechce vědět, a tak pokud vyplodí "záchranné cd", životně důležitý ovladač pro specifický hw, který by acronis potřeboval, na něm chybí.
proto píšu kopírovat originálku (kde je možnost safe mode), místo pochybného záchranného cd - aspoň tak se mi jeví nepoužitelnost vygenerovaného cd.

proto taky od nich kupujem originální instalačku s cd místo elektonické distribuce .exe souboru, ze kterého podle mě nemá cenu od dob sata chipsetů generovat jakékoli boot cd.

pardon že reaguju na tak starý příspěvek: ujasni si co chceš - free software který ti zaručeně bude fungovat bez podpory windows i po nabootování z cd s chipsety které se objeví teprve za dva roky, anebo něco reálného?
link na ati zdarma pod hlavičkou jiných firem (seagate) tu byl. když čtu o bezproblémovém ghostovi, vypadá ještě líp. tak to prostě zkus a to budeš vědět na čem jsi, případně s čím se na svém hw chytáš.

debilitou zdejšího školství je papouškování jediné pravdy - že totiž vždycky existuje ze všech možností pro všechny (homeusery i rozsáhlé prosíťované firmy) ten nejlepší (nerychlejší / nejskinovatelnější / nejkompatibilnější / nejsrozumitejnější / nejlevnější / nejlépe updatovaný) software. divil by ses, přestože ze středních škol vycházejí podle občanky dospělí lidé, těmto blbostem klidně ještě 10 let věří.

Ja přesně vim co chci, program ktery mi uděla image oddílu s čerstvym systemem, na jednom počítači se stale stejnym HW.

Nehledam dokonaly nejto nejtamto soft, ppouze jsem chtěl vědět jestli mi trial vytvoří trvale funkční image, jelikož se mi zdalo že jsou tu lide co s ghostem maji zkušenosti.

Jestli vam to vyznělo jinak je mi to líto.:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru