Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrznutí PC, zrnitý obraz

Mám celkem závažný problém, předpokládám, že hardwarový, ovšem nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal a tak netuším, kde hledat chybu.
Všechno to začlo po připojení nové grafiky Nvidia Geforce 9800 GTX, nainstaloval jsem hru GTA 4 a hrál přibližně 4 hodiny (ne vkuse), poté začlo doslova "zamrzání" hry, kdy se sekl obraz a musel jsem restartovat celé pc. To se dělo asi po pěti minutách hraní. Problém se začal stupňovat, hra začala zamrzat čím dál tím dříve a obraz při zamrznutí začal být zrnitý jako když je špatný signál u televize. Myslel jsem, že je problém u hry...zkoušel jsem reinstalovat hru. Potom mi ovšem jednou takto zamrzla i Mozilla Firefox, po poradě jsem došel k závěru, že ten problém byl zřejmě způsoben tou hrou, i když jsem ji neměl zaplou (nicméně těsně před tím jsem počítač restartoval právě z té zamrzlé hry). Ještě jsem zkusil odinstalovat všechny ovladače a odpojit grafickou kartu a vše znovu nainstalovat. Problém u hry byl stále, ale už se neobjevil u dalších aplikací. Hru jsem od té doby "pro jistotu" nezapl. To co se stalo dnes mi ale celkem vyrazilo dech...po asi 5 hodinách zaplého pc mi stejným způsobem zamrzla obrazovka při přehrávání videa na YouTube. Několik týdnů po posledním problému. Počítač přehřátý nebyl, nemůžu to říct jistě, ale rozhodně mi tak nepřipadal (navíc, zažil už daleko větší zátěž). Zamrzlý obraz je zrnitý, ale podle zvuku se mi zdá, že počítač jakoby zamrzl celý, ale chce jet dál, zvuk sekaně pokračoval a obraz se jednou pohl. Poté jsem raději restartoval.

Pokud můžete, tak mi prosím poraďte, nebo napište svůj názor. Já si myslím, že problém bude buď chyba na graf. kartě nebo procesor.

AMD Athlon(tm) 64 X2 DualCore 5400+, 2,81GHz
NVidia geforce 9800 GTX

Předmět Autor Datum
pres co mas propojenou grafiku a monitor? jaky zdroj? poslední
r4m0s 23.02.2009 18:38
r4m0s

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru