Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zamrznutí a teď už ani nenajetí Win

Ahoj, moc Vás prosím o radu. Už zhruba dva měsíce se mi stává, že se počítač nenastartuje po zapnutí poprvé, ale někdy třeba až na popáté. Čím víc postupuje čas, tak ty zvuky jsou jakoby slabší a "zdechlejší". Když už to najede, vše je ok. Přeinstalovala jsem si díky tomu před měsícem i celý OS (WinXP) a od té doby se to dělalo méně, ale v poslední době se vše vrátilo na starou rovinu. Zkrátka jen prohlížím internet, nebo chci otevřít složku a najednou to zamrzne, skočí modra obrazovka a počítač se sám restartuje, vždycky ale naběhl sám, avšak včera už nenaběhl vůbec, klasicky projela úvodní stránka načítání Windows (http://www.stahuj.centrum.cz/direct/iR/magazin/973 1/bootovaci-obrazovka-windows-xp.png) a poté místo aby po černé obrazovce najel Windows, ta se opět objeví modrá obrazovka.

Neví někdo čím to může být?

Děkuji za rady. :)

Předmět Autor Datum
Zpravidla je vážné podezření na zdroj, nebo základní desku. Zdroj je nejlépe zkusit jiný (třeba i sl…
Pytlík 31.05.2012 10:01
Pytlík
Ještě jsem zapomněla dodat, že včera jsem před posledním zamrznutím a spadnutím aktualizovala ovlada…
rous 31.05.2012 10:07
rous
Po instalacii systemu boli nainstalovane vsetky ovladace (cipset)? Dostanes sa do systemu cez nudzov…
blue5 31.05.2012 12:10
blue5
mohlo by to byt i virem myslim ze to kamosovi delalo taky a bylto moc osklivy vir
yeah 31.05.2012 14:52
yeah
Tak nakonec to nebylo nic z výše uvedeného, byl to vadný HDD. poslední
rous 01.06.2012 12:39
rous

Zpravidla je vážné podezření na zdroj, nebo základní desku. Zdroj je nejlépe zkusit jiný (třeba i slabší - jenom na to vyzkoušení), na základní desce je třeba prohlédnout kondenzátory, jestli některé nemají byť jen lehce vyboulenou čepičku (natož vyteklý elektrolyt). Také není od věci zkontrolovat napětí baterky CMOS - pokud je pod cca 2.8V, tak nemilosrdně vyměnit.

Ještě jsem zapomněla dodat, že včera jsem před posledním zamrznutím a spadnutím aktualizovala ovladač grafické karty na nejnovější, avšak po instalaci jsem už nestačila restartovat, protože to zamrzlo, nemůže to být taky tím?

Jinak základní deska je na pohled v pořádku, žádné vypukliny ani nic takového, baterie v pořádku, nová asi 2 měsíce.

Po instalacii systemu boli nainstalovane vsetky ovladace (cipset)? Dostanes sa do systemu cez nudzovy rezim? Co takto foto tej BSOD?
Chcelo by to skusit iny zdroj, vymena je pomerne jednoducha [ak dociahne kabelaz (mala by) tak staci zdroj iba polozit vedla PC]. Pre info by si sem mohla napisat aspon znacku sucasneho zdroja.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru