Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzání PC, problémy se spuštěním

Dobrý den, už si se svým PC nevím rady. Dříve se to občas seklo, ale to jsem vyřešil odinstalováním nepotřebných aplikací, smazáním nepotřebných dat apod.

Jenže poslední půl rok se to zhoršilo. Uvedu několik situací, které mi při používání PC nastaly:
1. Při spuštěném filmu, prohlížeči a skypu se film začne sekat nebo přestane fungovat skype a nebo prohlížeč, stává se také, že PC úplně zamrzne a asi po 5 minutách se přes obrazovku zobrazí čáry ať jsou šikmo, nebo horizontálně a PC se musí restarovat neboť s tím nelze nic udělat.
2. Při spuštění PC, mi občas trvá opravdu dlouhou dobu, až 5 minut než najede přihlašovací obrazovka a pokud to najede bez problémů tak po přihlášení nastane zamrznutí, trvající také tak 5 minut, ale poté PC jede bez problémů.
3. Další problém se týká také spuštění, kdy mi bootovací obrazovka ukáže chybu čtení disku (BOOT DISK FAILURE) nebo mi zobrazí, že nelze načíst z A mechaniky, to je disketová jednotka, kterou v PC ani nemám. Na tyto problémy pomáhá restart nebo vypnutí PC natrvdo :-( poté vypojím zdrojový kabel, opět zapojím a funguje to. Pokud ani to nepomůže, odpojím a připojím HDD.
4. Při psaní v prohlížeči nebo na skypu, mi psaní zamrzne, ale ostatní tlačítka a ovládání funguje..po chvilce text naběhne a jede zase dál.
5. Tohle se netýká systému, ale podle mě to s tím souvisí. Při vypnutí PC, mi píská zdroj. Samozřejmě pouze při zapojení v síti. Po zapnutí PC, pokud bylo dlouho vypnuté mi hučí ventilátor u zdroje a po zahřátí přestane.

Mám systém Windows 7, zkoušel jsem přeinstalovávat na Win XP a to bylo ještě horší. Na Windows Vista bylo také zkoušeno, ale problémy stejné jako u XP. Win 7 jsou nejstabilnější. Přeinstalace tedy nepomohla.
Konfigurace PC: procesor AMD Athlon 64 bit 2,4 GHz LE-1620
paměť 2 GB RAM
grafická karta integrovaná 256 MB
základní deska nVidia nForce 630a

Mám tipy na špatnou graf.kartu, zastaralé RAM, HDD, nějáká chyba na základ.desce a také vidím možnost zastaralého zdroje. PC jsem se snažil vyčistit zda to není jen bordelem, zkontroloval kabely, vše je stejné. Chyba bude nejspíš v hardwaru, ale nedokážu identifikovat...

Proto bych se chtěl obrátit na odborníky a poprosit o pomoc. Snad budete mít nějáký nápad, děkuji s pozdravem Jirka

Předmět Autor Datum
Omlouvám se za nenapsání typu zdroje, je to Micase WR300, snad to pomůže. Děkuji
Jirka23 30.07.2012 18:58
Jirka23
shitový zdroj: prakticky sis odpověděl - to jsou ty starty co nejdou, i celková nestabilita. do toh…
lední brtník 30.07.2012 19:04
lední brtník
Kondenzátory jsou v pohodě. Takové věci jsem kontroloval také. Ovladač jsem instaloval ihned po nain…
Jirka23 30.07.2012 19:15
Jirka23
Micase WR300 ::) Hezky. Máš svou odpověď.
mif 30.07.2012 19:07
mif
Jen vyměnit tenhle zdroj by mohlo pomoct? Za jaký například?
Jirka23 30.07.2012 19:16
Jirka23
S nejvyšší pravděpodobností to vyřeší tvé zátuhy. Nejdřív si půjč zdroj od hodného kamaráda a vyzkou…
mif 30.07.2012 19:19
mif
Říkám si teď, to byl kup...:-) poslední
Jirka23 30.07.2012 19:25
Jirka23

Kondenzátory jsou v pohodě. Takové věci jsem kontroloval také. Ovladač jsem instaloval ihned po nainstalování nového systému, měl jsem ho v přiloženém CD.
Takže jak tak koukám nejlepší řešení bude si pořídit nové PC, že? Počítač jede bez problémů do té doby než se stane jedna z uvedených věcí...mám ho už asi 4 roky roky, běžel docela často dříve kvůli stahování a koukám, že teď se mi to vymstilo...

S nejvyšší pravděpodobností to vyřeší tvé zátuhy. Nejdřív si půjč zdroj od hodného kamaráda a vyzkoušej. Za jaký tuhle hrůzu vyměnit? Chce se mi říct "za jakýkoliv" :-), ale doporučím 350W Seasonic (víc nemá cenu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru