Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzání a pípání PC při startu i při běhu,

Dobrý den,

mám následující problém:

Včera jsem přišel k PC a na obrazovce bylo No Signal, počítač se jevil jako běžící. Po restartu se začalo ozývát pípání a divné zvuky z bedny - zvuky mi připadaly jako by se počítač neúspěšně snažil číst z disku (tj. kolísavé pískání na hodně vysoké frekvenci, cvakání). Toto vše skončilo zamrznutím buď na Scan Devices, nebo před úvodní obrazovkou Win XP na blikajícím kurzoru, případně pči úvodní obrazovce Win XP.

Po delším ( v řádu hodin ) odpojení od sítě start normální,scandisk proběhl, běh normální, jen firefox při spouštění správce panelů mrznul (vždy na několik vteřin zamrznul kurzor a pak se s ním zas dalo pohybovat), PC vydávalo identické zvuky, a byl nutný (někdy i vynucený modrou obrazovkou) restart. Po několika opákováních tohoto opět počítač přestal nabíhat a končí na blikajícím kurzoru.

Pro upřesnění, problém s No Signal jsem při startu míval docela často, pomohl restart, problémy stejného typu jsem měl cca. před půl rokem, vždy v servisu se však počítač choval normálně, byl mi vyměněn HD.

Budu rád za jakékoliv nápady, kde může být chyba, co otestovat, jak to řešit, než počítač opět navštíví servis.

Díky všem za rady.

Předmět Autor Datum
Nejprve zkus start tak aby všechny DVD či CD mechaniky zůtaly prázdné. Poškozeny dvd či cd někdy dok… poslední
ZdenekHribek 02.12.2007 17:02
ZdenekHribek

Nejprve zkus start tak aby všechny DVD či CD mechaniky zůtaly prázdné. Poškozeny dvd či cd někdy dokáže věci - o mechnikách nemluvě. Možná by stálo je na chvilku úplně vypojit.
Ještě bych se v biosu podíval na teploty.
A pak k tomu nejpravděpodobnějšímu - k disku - to pískání, cvakání napovídá že by to mohl být on. Trochu mě mate jak píšeš "scandisk proběhl" -to myslíš kontrolu disku před startem XP - bílá písmena na světle modrém pozadí? Pokud ano, a spustilo se to samo je skoro jisté, že je něco s diskem. Skusil bych nějakou utilitu od výrobce která ten disk dokáže kontrolovat podrobněji a upozorní na možné problémy. Třeba Samsung má program hutil u Seagatu je to tuším seatools. Ten program se vypálí na cd ze kterýho nabootuješ a mimo operační systém se spustí ta testovací utilita. A jsou i verze pro diskety. Taky je možnost ten disk vyzkoušet na jiném pc - jen jestli se tam ty zvuky budou ozývat stejně.
Teď už asi předbíhám, ale pokud by to bylo hdd a jak tvrdíš už ti jeden měnili měli by se v servisu zamyslet - když odejdou dva hdd v krátké době může to souviset i s něčím jiným. Třeba ze základní deskou. Ale to už opravdu předbíhám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru