Avatar uživatele
Meloun26

Zapisuje se do trestního rejstříku trestní čin vykonaný ve věku pod 18 let?

Dobrý den pobil jsem se s jedním jedincem a při rvačce si při pádu roztrhl obočí a chce to ohlásit na policii. Oba dva jsme souhlasili, že se pobijeme. Jaké můžou být následky pro mě a chci se zeptat, kdyby to bylo klasifikované jako ublížení na zdraví nebo jiný trestný čin, zapíše se mi to do rejstříku, když mi nebylo ještě 18 let?

Zajímavá 0 před 2169 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

V trestním rejstříku je zaznamenáno všechno NAVŽDY. Abys tomu rozuměl, např. dostaneš podmínku a ve zkušební době uspěješ – jako mladistvému se ti tedy automaticky trest hned poté zahladí. To znamená, že když si zažádáš o VÝPIS z trestního rejstříku, budeš ho mít prázdný (čistý). Pokud ovšem zažádáš o OPIS, budeš tam mít uvedeny všechny tresty.

V případě dalšího soudu (dejme tomu za pár let)to bude znamenat, že soudce řekne: „K osobě obžalovaného bylo zjištěno blablabla (tvoje trestná činnost), ale protože je trest zahlazen, hledí se na něj jako kdyby byl netrestán.“

Takže – STEJNĚ ti to vkydnou, ať se ti to líbí nebo ne, ať děláš co děláš. :) :D :D

Následky lze v tvém případě TĚŽKO odhadnout, protože záleží na MNOHA okolnostech a česká justice je jako ruská ruleta. MŮŽE to řešit obvodní úřad (bububu + pokuta), ale můžeš klidně mít na krku ublížení na zdraví.
https://busines­s.center.cz/bu­siness/pravo/za­kony/trestni-zakonik/cast2h1d2­.aspx

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Když to uhraješ na nutnou obranu, tak se ti do rejstříku nic nezapíše. Jinak doporučuji trochu vyspět, problémy se v civilizované společnosti násilím neřeší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Může to dopadnout dobře, ale pokud bude mít následky a bude trochu s advokátem šikula, tak budeš cálovat, dle nového OZ dosti tvrdě, bez ohledu, zda jste se domluvili či nikoliv

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

není možné se domluvit na tom že někomu rozbiješ beztrestně hubu. Snad kdybys to měl smluvně a podepsané, by to nějakou váhu mělo. Ale takhle jsi jen agresor který napadl jiného člověka. Soud bude zajímat nanejvýš tak to, zda tvé jednání bylo nutnou sebeobranou či agresí.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek