Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojenie internetu ako na to?

Rad by som si doma rozchodil internet v pripojeni ako je nakreslene v dodanom obrazku. Je to takto realne? a co a ako mam nastavit, aby mi to fachcilo vsetko bez problemov? Dakujem za rady a odporucenia. Mozno by mi stacil miesto toho HDD aj USB kluc, budu tam maximalne nejake MP3 ale vacsinou subory Word Excel a Adobe, na ktorych by som rad pracoval zo vsetkych 3 PC. Notebook by som pripajal cez kabel alebo WiFi plus nejake telefoniky nokia tiez cez WiFi na net.Router (TP-Link) by bol na poschodi a access point (Asus) by bol na prizemi a ta antena by pokryvala WiFi okolie domu.

Předmět Autor Datum
nejak nechapem naco ti je ten asus ked ten tplink ma aj wifi a 3 anteny? bez asusu nemusis nastavova…
MM.. 20.08.2011 04:23
MM..
pokud je druhý router kvůli vykrývání jiného patra, případně kvůli externí anténě pro venek, pak to…
lední brtník 20.08.2011 06:22
lední brtník
da sa to pripojit aj tak, ze na ten router WR1043 pripojim do USB flash-ku (popripade USB HDD) a k A…
vavrapeter 20.08.2011 18:07
vavrapeter
ten HDD/flash potom ako treba nainstalovat, aby to ten router pobral?
vavrapeter 20.08.2011 18:09
vavrapeter
jak vím od kolegy, usb rozhraní na routeru wr1043 je pomalé. tzn je to spíš na nouzové použití. s al… poslední
lední brtník 20.08.2011 19:29
lední brtník

nejak nechapem naco ti je ten asus ked ten tplink ma aj wifi a 3 anteny? bez asusu nemusis nastavovat nic, ak tvoj provider podporuje DHCP (alebo co to je to T-COM? ak to je ADSL tak potrebujes ADSL modem a to ten tplink neni, ak mi to google nasiel spravne)

pokud je druhý router kvůli vykrývání jiného patra, případně kvůli externí anténě pro venek, pak to nemá být zapojeno jako klasický router, ale využiješ jen jeho lan část jako switch (a vypneš jeho dhcp).
do lan přivedeš kabel od wr1043, na jiný lan mu pověsíš síťovou tiskárnu, anténu nahradíš svojí externí.

usb flashka pro centrální editaci dokumentů? šlo by, ale zároveň si na jeden pc do nějaké batky po spuštění naplánuj její zálohy.

da sa to pripojit aj tak, ze na ten router WR1043 pripojim do USB flash-ku (popripade USB HDD) a k Asusu pripojim do USB tlaciaren? Bude to takto fungovat? Pytam sa takto, lebo ten wr1043 mi pride az v pondelok a chcem byt pripraveny to hned zapojit, aby som sa vyhol prestojom a problemom (kedze to budem robit prvy krat tak tym sa nevyhnem, ale nech ich co najviaceliminujem)

Ak je lepsie kupit USB HDD, tak kupim nieco (kludne odporucte nejaky) s mensou kapacitou (okolo 500GB) a na Flash-ku sa vykaslem, zalohy samozrejme mienim robit, aj teraz robim.

jak vím od kolegy, usb rozhraní na routeru wr1043 je pomalé. tzn je to spíš na nouzové použití. s alternativním firmwarem to umí připojit tiskárnu.
asus netuším jak je na tom s rychlostí usb rozhraní, nebo zda má režim usb print. tam bývá potíž, že lidi mají doma často gdi shittiskárny (levné tzv. "windows only"), a ty potřebují přímé připojení k pc. gdi typy nemají vlastní tiskový procesor, neumí tedy plnohodnotný tiskový jacyk pcl nebo poscript.

usb tiskárny (a inkoustové) doporučuju nekupovat, nekupovat, nekupovat.
při více domácích pc je sdílená usb verze nesmysl, tam patří lan typ přes rj45. leda že by byla připojena k nějakému trvale běžícímu pc.

jako externí disk by pak byl zajímavý wd book, nebo síťový nas disk (disková krabička s linuxovým firmware, adminuje se přes webové rozhraní, prostor pro 1-2 disky).

síťovým diskům, připojeným přes lan, stačí nastavit ip adresu, případně přístupová práva. interní formát bude nějaký linuxový ext2 apod, ale to si řeší krabička sama.
disk/flash připojené přímo k routeru by měly mít formát fat32, ale usb není u routerů dobré řešení. to už lepší možností může být externí disk, připojený k nějakému trvale běžícímu minipc/eee přes usb nebo esata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru