Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení modulu předzesilovače na společné napájení v zesilovači

Ahoj,
měl bych prosbu.Udělal jsem si 100W zesilovač (pro kytaru) ze starého domácího kina.Použil jsem pouze zesilovací modul a zdroj.Vše ostatní jsem vyhodil.
Jenomže potřebuji předzesilovač, který dostane signál na linkovou úroveň.Koupil jsem si tedy toto: http://www.flajzar.cz/kytarovy-a-mikrofonni-korekc ni-zesilovac.htm

Chci se zeptat, jestli můžu tento předzesilovací modul napojit na na společné napájení hlavního modulu.Ten má dva okruhy(tedy z trafa vedou 3 dráty-2x 13.5V 2A a GND.
Tak jestli bych to mohl píchnout někam za usměrňovač na jeden z okruhů?

Díky moc!

Předmět Autor Datum
Jak tvoje otázka souvisí s počítačema? :-?
host 04.02.2012 21:29
host
To nevim, abych pravdu řekl :-) Ale jsou zde odborníci přes elektroniku, tak jsem to prubnul 8-)
AlešK7 04.02.2012 21:37
AlešK7
Podívej, asi můžeš to napájet z takového zdroje, ale je potřeba dodatečné filtrace a někdy i úprava…
Pytlík 04.02.2012 22:20
Pytlík
Aha, takže to jednoduše nejde.Horší je, že ani neznám nikoho, kdo má osciloskop, nebo kdo tomu alesp…
AlešK7 04.02.2012 23:06
AlešK7
Možná líp uspěješ tady: kutilska.poradna.net
IQ37 05.02.2012 00:26
IQ37
Ono pro znalého v oboru je to jednoduché a pokud by ho pozoroval někdo druhý, v oboru nezkušený, tak…
Pytlík 05.02.2012 08:44
Pytlík
Připojit by to mělo jít, ale asi bych to zanesl někomu, kdo tomu rozumí. Možná bude stačit najít mís…
JoDiK 05.02.2012 11:29
JoDiK
Je to jak řikáš.Už jsem otravoval zde: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&f ile=viewto… poslední
AlešK7 05.02.2012 12:33
AlešK7

Podívej, asi můžeš to napájet z takového zdroje, ale je potřeba dodatečné filtrace a někdy i úprava napětí. Z toho mála údajů a nicneříkajícího obrázku (kdyby na něm byl kačer Donald, mělo by to stejnou vypovídací hodnotu - tím tě nechci shazovat, ale prostě ten obrázek ničemu nepomáhá) nelze říct víc.
Domnívám se, že to není práce pro člověka s úrovní tvých znalostí. Nejlépe uděláš, když to svěříš někomu znalejšímu, kdo to bude vidět na místě. Takhle, na dálku, nemůžeme posoudit všechny možné alternativy a všechna úskalí. Ono to není jenom o zapojení pár drátů, ale např. volba místa spojení společného vodiče (lidově zvaného zem) je záležitostí kvalifikovaného posouzení - také by se mohlo stát, že jinak dobře provedené spojení povede k rozkmitání celé sestavy. A podobných problémů tam může být víc. Svěř to tedy někomu zkušenému.

Ono pro znalého v oboru je to jednoduché a pokud by ho pozoroval někdo druhý, v oboru nezkušený, také by mu to připadalo, že na tom vlastně nic není. Jadérko je ale v rozhodnutí, kam se připojit a co filtrovat. Nejde ti tady napsat jednoznačnou kuchařku ve stylu amerických filmů "přestřihni modrý drát, jinak bomba exploduje" (obzvláště podlí zločinci použijí šedý drát a pyrotechnik je v háji).

Připojit by to mělo jít, ale asi bych to zanesl někomu, kdo tomu rozumí. Možná bude stačit najít místo ne za usměrňovačem ale až za filtrací, nebo bude lepší přidat vlastní usměrňovač s filtrací a stabilizací a napojit to rovnou za trafo.
Z popisu předzesilovače na webu "Nap. napětí: +/-9 - 18V / max. 15mA" se zdá, že to snad potřebuje dokonce symetrické napájení... ale taky se jen mohli splíst...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru