Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení repeatru (AP-Tenda N80, Repeater Tenda W311R+

Dobrý den,
Rád bych Vás požádal o radu. Zkoušel jsem propojit dva routery Tenda N80 jako hlavní router a Tenda W311R+ jako repeater přes WDS, ale bez úspěchu. Zkoušel jsem to i přes WPS v automatické módu či přes PIN, ale také bez úspěchu. Dělal jsem vše dle návodu, ale nešlo to. Nejde to nastavit nějak na pevno přes DNS a MAC? Nastavení přes WDS: SSID pro oba routery stejné, IP pro AP1 192.168.0.1, pro AP2 192.168.0.2, oba Dynamic IP, oba 802.11b, oba kanál 11, oba stejné WPA2-PSK a heslo, oba vypnuté WPS a pro AP2 vypnutý DHCP server. Tenda N80 má pouze módy Wireless AP a Wireless bridge, ani při jednom z nich to nefungovalo. AP2 (Tenda W311R+) by nastaven ve WDS jako repeater (zkoušel jsem i jako Lazy). Po té se mi podařilo vyscanovat MAC adresy routerů a uložit je. Stejně ale připřipojení na AP2 internet přeposílán nebyl.
Nenapadá Vás prosím, kde by mohla být chyba?
Děkuji

Předmět Autor Datum
čili od lowendu tenda si koupíš jejich nejdražší model, abys mu nastavil wifi "b" a ten ještě zpomal…
lední brtník 13.05.2014 08:31
lední brtník
Ten router jsem si koupil proto, aby jsem si tam mohl připojit tiskárnu a TB disk. To že tam mám b j…
Jirka182 13.05.2014 09:06
Jirka182
tak tomu jednomu pc snad koupíš rychlejšího usb klienta a nebudeš degenerovat wifi pro celou síť. b… poslední
lední brtník 13.05.2014 17:27
lední brtník

čili od lowendu tenda si koupíš jejich nejdražší model, abys mu nastavil wifi "b" a ten ještě zpomalil repeater režimem? není pak rychlejší ty data přenášet flashkou?

když u wr311 nefunguje wds režim, použij hotový enkový repeater, router si schovej na rozumnější použití.

wps nech vypnuté, nastavení máš mít pod kontrolou ty.

Ten router jsem si koupil proto, aby jsem si tam mohl připojit tiskárnu a TB disk. To že tam mám b je z důvodu, že jeden počítač neumí nic rychlejšího, takže nebudu kupovat ještě nový počítač a něco dalšího, když tohle by mělo spolu v pohodě běžet. Jenže neběží a nevím už proč. To že budu snižovat rychlost vím, ale pořád je to lepší než nic nebo neustálé vypadávání sítě. Jinak děkuji za pomoc.

tak tomu jednomu pc snad koupíš rychlejšího usb klienta a nebudeš degenerovat wifi pro celou síť.

bohužel oblibuješ tendu - u nastavování žádného routeru jsem ještě neřekl tolik sprostých slov jako u toho krámu. proč na něm nefunguje wds nevím a je mi to fuk. ale jestli se nudíš: wds.pdf

aby jsem si tam mohl připojit tiskárnu a TB disk

třeba by to pořešil router, co umí režim client: wr743.
wds možná k ničemu nepotřebuješ - nejde ten krám vrátit?

připojovat 1tb disk přes 11b v režimu repeater je fak nápad. a pokud sis pořídil běžný gdi model, kdy pc posílá do tiskárny bez tiskového jazyka až 100mb bitmapu, to bude při 11b v half duplexu taky nářez.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru