Avatar uživatele
beer

Zapojíte se do projektu výzkumu genové mapy hlemýždě zahradního a proč ano/ne ?

Hlemýždi totiž vědcům radí, jak u nás probíhala doba ledová, což by mohlo pomoci např. k objasnění klimatických změn, které v současnosti na naší planetě probíhají a probíhat budou i nadále.
Osobně jsem již nějaké vzorky z míst, kde jsem se pohyboval poslal..
Ve zdroji jsou bližší informace, další pak v čase 14.20 přehrávání celého příspěvku uvnitř zdroje.
http://www.roz­hlas.cz/meteor/pris­pevky/_zprava/1375465
Doplňuji:
www: čápy jsem nedělal (v okolí nejsou), ale zapojuji se do jiných projektů – od mapování druhů až třeba po aktivity proti kácení břehových porostů atd. Teď sháním podklady pro naši radnici s cílem založení motýlí louky na sídlišti a jsem zvědav, jak na to ti naši stréci zareagují ))

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: beer

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? www, anonym, Nazdar Bazar před 3488 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Odpoveď byla označena jako užitečná

Už jsem se zapojil, deštivé počasí mi velmi pomohlo 🙂
Projekt považuji za smysluplný stejně jako další projekty na kterých se víceméně nepravidelně podílím. Zjara jsem se zapojil např. do pozorování čápů 😉
Doplňuji:
Tak ta přírodní louka jak píšeš v diskuzi, to je hodně zajímavé! Ani nevím, jestli to někdo zkoušel v takové podobě, za pokus to rozhodně stojí nejen pro svoji funkci estetickou, ale praktickou (vymírání opylovačů,větší koncentrace a podpora užitečného ptactva hmyzem z lokality ap.).
Tak pokud se to povede, dej vědět, rád se podívám!

Upravil/a: www

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jo jo, taky jsem 4 kousky poslal…
😉
Docela by mne zajímalo, jestli si ze šneků – po odběru vzorků, udělají vědci nějakou dobrotu…
Doplňuji:
Ad Doplnění: Motýlí louku na sídlišti?
Uf – já myslel, ža takové nekosené prostory se ´zakládají´ (resp. chrání) někde spíše na pokraji civilizace – na tom sídlišti tě asi všichni alergici pošlou ke všem čertům, nehledě na to, že travní porost bude pěkně pošmatlaný…
😉

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
beer

Ano, na sídlišti, nikoliv však uprostřed sídliště )) Prostory tady jsou a hned několik. Mmj. to nemusí být louka o iks hektarech a částečný pošlap je dokonce žádoucí z hlediska biodiverzity – zapomeň na klasický travní porost, v našich místních podmínkách by to mělo mít polostepní až stepní charakter, tedy omezené zastoupení travin ))

před 3488 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

No jo – já si představil typické pražské sídliště (cca půl okresního města – pokud jde o počet obyvatel), kde je uprostřed párhektarový park – v němž se pak pořádají akce všech možných typů a velikostí, od opileckých sedánků, přes koncerty po nedělní rodinné pikniky…
😉
To je deformace Prahou.
😉

před 3488 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
beer

Jasně )) Ale stejně je to zatím jenom nápad, navíc nejsem natolik fundovanej, že budu moci ty místní radní zpracovat tak, aby mne svejma „argumentama“ neudolali ☹ Pokud však vidím, jak hnusně se tady zachází s trávníkama, určitě to zkusím – taky proto, že už dlouho měli ode mne pokoj ))

před 3488 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek