Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapomenuté heslo k přístupu do win 7

dravím,

mám takový malinký problém.
Mám starej notebook Lenovo IBM. Co ho mám kdyby jsem zadala heslo pro přístup do windows což bylo teda hodně dávno a nepamatuji se jaký.
Celou dobu jsem totiž využívala přístup pomocí scanu otisku prstu. Jenže dnes jsem pustila notebook a místo scan your finger mi to už hodinu píše Please wait...
a nic. Bez reakce. A na heslo si za boha nemůžu vzpomenout. Zkoušela jsem všelijaký kombinace hesel co používám ale asi jsem byla natolik šikovná že je to něco úplně jinýho a prostě si nevzpomenu. V notebooku mám naprosto všechno. Jsem značně bezradná. Může mi někdo prosím poradit?

Předem moc díky za reakce!

Předmět Autor Datum
Omlouvám se za překlepy. Ale jsem z toho dost rozhozená :)
Gans.S 31.07.2013 19:45
Gans.S
je trochu tazke posudit na dialku ci je problem len heslo alebo tie win ci nie su nahodou rozdrbane…
MM.. 31.07.2013 20:05
MM..
jestli bylo použito šifrováni bohužel nevím bohužel pc natolik nerozumím. Heslo netuším jak bylo kom…
Gans.S 31.07.2013 20:10
Gans.S
"vybral nabijacku aj baterku na minutu"
MM.. 31.07.2013 20:22
MM..
Chlape já Tě miluju!!!!! ZABRALO TO! :D Teď ještě detail. Když teď budu chtít změnit to přístupový…
Gans.S 31.07.2013 20:19
Gans.S
stačí se přesvědčit, že nemáš šifrované soubory (v průzkumníku se zobrazují zeleně) viz obrázek: [h…
touchwood 31.07.2013 20:24
touchwood
Administrator ma moznost resetovat heslo inym uzivatelom v ovl.paneloch - sprava uctov ci jak to je… poslední
MM.. 31.07.2013 20:27
MM..

je trochu tazke posudit na dialku ci je problem len heslo alebo tie win ci nie su nahodou rozdrbane nejak. Mozes skusit pocas startu pred logom Win mackat F8 a vybrat posledni funkcni konfigurace ci to nenabehne lepsie.

Heslo mozes skusit vyhladat(prelomit hash) pomocou ophcrack ale musi sa nabootovat z CD a teda vypalovat na CD ako obraz (aby bolo bootovatelne). Mas CDROM? Mozno sa to da dat aj na bootovatelny USB stick, neviem zhlavy.
Ale vyhladavanie nemusi byt uspesne ak bolo heslo komplikovane, potom ostava len reset hesla. Na to je napr. ntpasswd offline NT password & registry editor, ale ak bolo pouzite sifrovanie suboroveho systemu tak to sposobi ze sa nedostanes na data, takze ak nevies ci si mal sifrovany filesystem tak zatial nic neresetuj a snaz sa najprv vyriesit ten snimac prstov. Ja by som najprv to uplne vypol a vybral nabijacku aj baterku na minutu, ci sa ten citac odtlackov nespamata.

jestli bylo použito šifrováni bohužel nevím bohužel pc natolik nerozumím.
Heslo netuším jak bylo komplikované. Obvykle používám kombinaci velkých malých písmen a čísel. Ale jestli jsem to použila i tohoto bůh ví.
Kdyby se vzpamatoval ten finger scan bylo by to nej! zkusím tedy vypnout aj z nabíječky a uvidím.

Administrator ma moznost resetovat heslo inym uzivatelom v ovl.paneloch - sprava uctov ci jak to je nazvane, mam pocit ze aj sebe samemu. Neni tam nahodou zrusit heslo? Ak ne tak neviem zhlavy skus ten ophcrack ophcrack.sourceforge.net ci to neprelomi.
(alebo si povol ucet administratora nastav tam heslo alebo mozno je prazdne a naloguj sa ako administrator a resetni/zmen heslo toho uzivatela, a zas sa odloguj ako admin a naloguj ako uzivatel s novym heslom)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru