Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zaseknuta schranka Windows XP

Zdravim vas,

dostal jsem se do problemu se schrankou... Cela situace vznikla kdyz jsem chtel zkopirovat z flash disku data z "cirkusove skoly" moji pritelkyne. Vsechny je mela prave a jen na tomhle disku. Napadlo me, ze se muze neco podelat a bylo by smutny o data prijit.
Misto zkopirovat jsem zvolil prikaz vyjmout a nasledne vlozit do nove vytvoreneho adresare na plose. Data se zacala presouvat, neco se ale podelalo a presun se prerusil. Presunula se jen nekolik souboru a zbytek zustal ve schrance. Nicmene pri jakemkoli pokusu o znovuvlozeni dat hlasi "nelze zkopirovat data, neni mozne nacist data nebo disk". Chybova hlaska je svedsky, takze cesky se muze nepatrne lisit.
Nevim jak to vyresit bez ztraty dat... Flash disc se jevi jako pripojeny.

Napadlo me nainstalovat nebo nakopirovat nejaky program, ktery mi nejak umozni vstoupit hloubeji do schranky a dostat data, ktera jsou tam nejak zaseknuta vem, ale mam strach, ze s tim programem to schranku bud zresetuje nebo nenacte data z predeslych akci.
Data by tam mela urcite byt, protoze pokud se pokusim vytvorit zastupce pro data, zastupce se vytvori pro vsechna vyjmuta data.

Budu nesmirne vdecny, pokud mi poradite, jak z takhle pitome vznikly situace ven, pokud nejaka cesta existuje. Dekuju. Jakub

Předmět Autor Datum
Napadlo me, ze se muze neco podelat a bylo by smutny o data prijit. Misto zkopirovat jsem zvolil p…
sakraforte 13.02.2014 15:55
sakraforte
ve windows může běžet více zbytečných indexovacích služeb od systému, od office, od vypalovačky, prů…
lední brtník 13.02.2014 17:21
lední brtník
Tvůj myšlenkový postup tedy nechápu, ale alespoň pro příště: Přesunout-pouze v případě přesunu v rám… poslední
jirka44 13.02.2014 18:25
jirka44

ve windows může běžet více zbytečných indexovacích služeb od systému, od office, od vypalovačky, průzkumník může obsahovat shell extension pro náhledy fotek, pro nabídku k přehrání multimédií, do toho se sere antivir že jde kontrolovat každou novou zbytečnost.
přesouvat s mazáním soubory na tak exponované místo jako je plocha, kdy se o jeden soubor přetahuje několik aplikací, znamená koledovat si o průser.

korektně ukonči windows, ať vyflushnou data z chache. třeba softwarový restart, ne tlačítkem.
flashku nech zasunutou, nainstaluj si program recuva a zkus obnovit data na flashce.

Tvůj myšlenkový postup tedy nechápu, ale alespoň pro příště: Přesunout-pouze v případě přesunu v rámci jednoho diskového oddílu. V takovém případě se totiž nic nikam nepřesouvá, jenom se přepíše záznam v tabulce. Ve všech ostatních případech zásadně Kopírovat a teprve po ověření, že na cílovém oddílu nebo mediu je všechno v pořádku, původní soubory smazat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru