Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zasekávání a padání systému při hraní her

Dobrý den, chci se na vás obrátit s takovým docela fatálním problémem, který se vyskytuje u vybraných počítačových her. Popis problému rozvedu do několika bodů.

1. Tedy jak už je vidět v nadpisu, jedná se o problém vyskitující se při hraní těchto her : Zaklínač, Gothic 3 datadisk - základní hra ne a u Arcania :Gothic 4, jinde jsem ho zatím neobjevil.

2. A teď už k samotnému problému, pakliže hrají jednu z těchto her, tak se se hra začne zasekávat a to velimi zvláštním způsobem. Čas od času v různých intervalech, bez ohledu na to, jak je hra v daném prostředí náročná na systém. Samotné sekání trvá od pár vteřin ( počítal jsem ) až po takových 15 sekund...

Teoreticky by šlo říci, že jde o slabý hardaware, ovšem zaráží mne fakt, že když hru spustím tak se to může dít každou chvilku ( každých pár vteřin nebo minut ) a někdy se hra nemusí zaseknout ani po půl hodině ( nutno podotknout, že se tak děje i v klidném stavu - menu ). Pokud vemu v potaz náročnost na hardware v určitých prostředích , tak na tom vůbec nezáleží. Někdy se hra zasekává často a někdy jen občas, například mám 15 minut klid nebo i déle a pak zas, prostě zcela neočekávaně a to i když FPS leze v pohodě nad 40 a více ( uzavřené malé prostory bez okolních zásahů ) a někdy se to nemusí dít vůbec a to i když FPS padne na 10 - 15 FPS ( výhledy do obrovských vykreslovaných vzdáleností ). Ovšem to nění ani takl hlavní problém :))) s tím se při hraní dokáži vyrovnat, hra je stále hratelná, ovšem někdy, čas od času se hra sekne stejně jako v ostatních případech, ovšem na epicky dlouhou dobu a už to nerozchodím, obrazovka problikne a asi na 0,5 sekundy mám možnost vidět nějakou chybu v rámečku ( vyčetl jsem, že je problém s ovladači, tento rámeček lze záhlednout jen při hře Zaklínač , ovšem scénář celého problému je zde stejný jako u dalších dvou her )pak ale obrazovka zčerná a jediné východisko je reset, nic jiného nezabírá. Děje se tomu tak i nehledě na úroveň detailů v nastavení hry, úplně stejný problém nastává na totálním minimu i maximu.

3. Mám procesor : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ s frkvencí 3,114 GHz
Dvě grafické karty Nvidia GeForce 9800 GTX zapojené ve SLI
A 4 GB paměti RAM, ačkoli Windows XP bere jen 3 GB

Dále pak, zmiňované ovladače, na které mě chyba přivazí jsem i totálně vymazal pomocí Driver Sweeper, vše znova nainstaloval, ale problém přetrvává a u jiných her než zmiňovaných jsem problém neobjevil, čekal bych to třeba u hry RIsen ale tam nic... A ještě řeknu, že se jsem se s tímto problémem setkal až poté, co jsem začal hrát Zaklínače a to až několik hodin po té co jsem ho začal hrát, možná je to jen náhoda, koneckonců tyto problémy se vyskytují různě, další věcí je, že Gothic 3 datadisk a Arcania :Gothic 4 jsem začal hrát až poté.

Předem děkuji za jakoukoli pomoc, prosím pomozte...

Předmět Autor Datum
Vsadil bych se o pivko že když vytáhneš jednu tu VGA kartu (nebo když je potom zkusíš prohodit) že p…
MM_tank 23.09.2010 22:34
MM_tank
Bezva, kde bydlíš, dlužim ti pivko :))) Porblém se vyřešil tím, že jsem deaktivoval SLi v ovladačíc…
McMatejovsky 23.09.2010 23:18
McMatejovsky
Kroměříž:-) Už sem takhle sli blbnout viděl. Buď je jedna ta karta načatá (proto bych je zkusil samo…
MM_tank 23.09.2010 23:23
MM_tank
Kroměříž ... no tak to asi nepadá v blízké době v úvahu... Ovladače to nejspíš nebudou, spíše se př… poslední
McMatejovsky 24.09.2010 00:23
McMatejovsky

Kroměříž:-)
Už sem takhle sli blbnout viděl.
Buď je jedna ta karta načatá (proto bych je zkusil samostatně, ale chce to asi dlouhodobě ne na hodinu) nebo ten počítač prostě nemá výkon aby to SLI v nových hrách utáhl (protože ty hry jsou poměrně náročně a využijí obě jádra) a nakrmil a projevuje se to takhle.
Je ale i možné že je to i ovladači -žes tam dal nějaké nové od nvidie které jsou optimalizovány na silnější procesor.

Kroměříž ... no tak to asi nepadá v blízké době v úvahu...

Ovladače to nejspíš nebudou, spíše se přikláním k verzi, že jedna karta je poškozená, nebo že to počítač nezvládá, ale co já vím, tak tuhle bednu mi sestrojil největší skill v týhle oblasti co zatim znám a dělá to denně... tudíž problém musí být na kartě nebo v ovladačích ( nepravděpodobné )no nebudu to řešit, stejně teď za dva tejdny půjdu do novýho.

Už sem z toho šílel a bez toho SLI i ta hra běží líp a mám v nejnáročnějších situacích o 5 FPS víc a někde i o 20 ... :D

Díky moc, přeju pěkný den

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru