Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zasekávání myši a přetížení CPU na Thinkpad R60

Zdravím,
narazil jsem na problém u své R60, který jsem do nedávna neměl. Prakticky při jakémkoli zatížení RAM se začne zasekávat myš (např. při benchmarku v EVERESTu, ve firefoxu, atd.) přestože toto dříve nedělala. Zajímavé je, že při zatížení pouze CPU to nedělá (skrz CPU Burnin test). Hardwarový problém jsem vyloučil když myš jela plynule při testech v mých live Windowsech XP (z RAMky) a navíc ani MEMTEST86 nic neodhalil.

Jedu dál, nouzový režim nic neodhalil a stejně tak diagnostický režim skrz MSCONFIG - tedy vypnutí všech služeb a programů nepomohlo.

Kompletní kontrola DrWeb Cureit!, Malwarebytes a Spybotem nic neodhalila (vše v aktuální verzi).

Odinstalace ovladače grafiky také nic neřešila. Uvažoval jsem také o dynamických změnách P-States na procesoru. Nikoli, simulace v live systému to vyvrátily. Myší to není - dělá to i touchpad a trackpoint, i po vypojení všech periferií včetně doku z NTB to stále dělá. Po hodinách googlení jsem to nakonec vzdal a vrátil se zde ;-).

Nerad bych přeinstalovávál systém, který mi jinak funguje už 2.5 roku. Má tedy někdo nápad co s tím?

Předem děkuji.
Ondra

PS: Specifikace by tady asi k ničemu nebyla, ale kdyžtak poskytnu.

Předmět Autor Datum
Ano a málem bych zapoměl. Na IDE kanálech všude používám DMA (PIO režim nikde není)
win.net 16.05.2012 22:30
win.net
neinstaloval si nejaky ovladac mysi napr. trust alebo genius? Ak ano tak odinstaluj. Inac to moze by…
MM.. 16.05.2012 23:55
MM..
Testoval jsem to jak jsem psal "v mých live Windowsech XP". RAMkou to není protože po testech v MEMT…
win.net 17.05.2012 06:14
win.net
Takže už zbývá leda přeinstalace service packu nebo oprava skrz instalační CD. Obě metody po sobě ov…
win.net 18.05.2012 06:47
win.net
napada.. reflow chipsetu ? stalo se mi to na T43 a dela to presne ty samy "kraviny" zasekava se mys…
Scrlk 18.05.2012 13:31
Scrlk
Díky za radu, velmi dobrý tip, ale tím to asi nebude. Nevysvětlovalo by to totiž to, že na live syst…
win.net 18.05.2012 16:50
win.net
no bud rad jestli to je jen SW.. tak to preinstalujes.. zabere ti to nakej cas, treba si zanadavas :…
Scrlk 18.05.2012 19:42
Scrlk
odsavacka ti je naprd. bud to skusis zapiect v rure, alebo vyhodit.
MM.. 18.05.2012 19:44
MM..
jak vyhodit?:i: jen kvuli tomu??:?: ta deska normalne komplet funguje, ma to aji atinu takze na disp…
Scrlk 18.05.2012 19:55
Scrlk
Problém vyřešen! Dělal to jeden zajímavý program - Internet Download Manager. Kvůli tomu jsem musel… poslední
win.net 20.05.2012 09:11
win.net

neinstaloval si nejaky ovladac mysi napr. trust alebo genius? Ak ano tak odinstaluj. Inac to moze byt aj HW problem, ale tipujem skor na ovladace.
V jakom live systemu si co simuloval? Skusal si ubuntu?

P.S. a s RAM to podla mna nema nic spolocne skor by som povedal ze napr. s LAN kartou. Alebo ak mas nejaky USB modem tak to suvisi s nim. Preistotu mozes skusit test RAM (goldmemory) a skus ten NB aj bez baterky.

Testoval jsem to jak jsem psal "v mých live Windowsech XP". RAMkou to není protože po testech v MEMTESTu86 nevykazovala žádné chyby. NTB provozuji zásadně bez baterky, dávám ji tam jen když potřebuji, ale to by mělo souvislost s přepínáním frekvence, která ale na toto nemá vliv. LAN mě taky napadla, ale nové ovladače jsem neinstaloval a ty staré to nedělaly (leda že by konflikt). Ovladače myši tam nejsou jiné než generické (ani Synaptics tam není instalován).

Využití paměti jsem zkoušel dát na Služby na pozadí a Mezipamět systému, ale to taky překvapivě nepomohlo.

Takže už zbývá leda přeinstalace service packu nebo oprava skrz instalační CD. Obě metody po sobě ovšem zanechají slušný nepořádek a tak jsem se jim chtěl vyhnout (nefunkčnost Windows Installeru, .NET Frameworku), navíc to taky nemusí vyřešit. Starý dobrý "SFC /scannow" taky nepomáhá. Opravdu nikoho nic nenapadá? :?:

napada.. reflow chipsetu ? stalo se mi to na T43 a dela to presne ty samy "kraviny" zasekava se mys nekdy vic nekdy min.. a pritom jakakoliv SW diagnostika v pohode, ale jakmile sem ho rozdelal a pritlacil chip, kterej strasne topil ::) slo vsechno v pohode.. ted jen premejslim co stim.. podeprit to necim by slo.. ale je to reseni na ho*no

Díky za radu, velmi dobrý tip, ale tím to asi nebude. Nevysvětlovalo by to totiž to, že na live systému bežel everest bez problému a na nainstalovaném se ten stejný everest sekal. Navíc pokud by chipset topil, šlo by to poznat na spotřebě, která je ale v normálu. Tohle bude softwarové, jen nevím jak to opravit. Asi nakonec zálohuju systemovou partition a zkusím reinstalaci SP3.

no bud rad jestli to je jen SW.. tak to preinstalujes.. zabere ti to nakej cas, treba si zanadavas :D ale bude to ok ;) dokud je to "jen" SW problem tak je to jen priblblej vtipek kterej se da vyresit, chce to jen cas a trpelivost :) ne jak ten blbej chip 3-[:x::D ten doma asi jen tak neprekulickuju:puff:.. a cena nekde v servisu 2000-4000 ::) kdyby nekdo vedel jak nato, byl bych rad za radu 8-):D ve skole mame horkovzdusky a odsavacky greentools, takze chip bych sundal ale co dal, bych si ho moh povesit na krk 3-[

jak vyhodit?:i: jen kvuli tomu??:?: ta deska normalne komplet funguje, ma to aji atinu takze na displayi 1400x1050.. ted mam druhou t43 a ta ma normalne sdilenou intelackou a jen 1024x768.. :-| oboje 14.1" a zkombinovat to bohuzel nejde :-/, no kaslu nato pekne uhybame od hlavniho problemu tohodle threadu

Problém vyřešen!
Dělal to jeden zajímavý program - Internet Download Manager. Kvůli tomu jsem musel obnovovat starou zálohu z listopadu 2010. Ale dává to smysl. Po instalaci se "zažral" do systému poměrně dravě, neptal se jestli ho tam chci. A vzhledem k tomu, že se dostal až k síťovému připojení, tak ani nemusel být spuštěn aby páchal škodu (to vysvětluje sekání v nouzovém a diagnostickém režimu).

I když ho z původního systému stačilo odinstalovat a vše jelo jak má, asi si nechám ten přeinstalovaný, protože přestože jsou nainstalovány ty stejné programy, zabírá o 2.5GB méně, tedy 7.14GB

Zatím jsem nezjistil co přesně v IDM to způsobuje, ale pokud si nechcete nadělat trable, tak se mu doporučuji obloukem vyhnout. Navíc za 25$ je to pěkný dáreček :-D
JDownloader je sice podobná liga, ale ten dělá trable jenom když jede a ne když je vypnutý. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru