Avatar uživatele
orestez

Zaslechli jste také za sebou „Hele, jak čumí! Kam čumí? Viděls, jak čumí?“

Tady popisuje své čumění. I ještěrka vyhřívající se na kameni, kocour na okně čumí. Ale člověk, natož žena? http://krusic­.blog.idnes.cz/blog­.aspx?c=620136

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10 před 2444 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

To čumím na takto vyzretú otázku…máte pravdu.
Čumeť, čubrneť, treba vedieť Ale nie každý človek, natož muž, to dokáže. Dívať sa „do diaľav“, neprezradiť svoje city, napriek deju okolo, čumeť do hlbín vesmíru, keď znudený prednášajúci tára nielen 2na3, ale tisíc_na_tisíc a to celé na druhú, keď politik vysvetľuje svoj akčný plán, ktorý ale nechce nikdy uskutočniť… Dokáže takto byť s nadhľadom, dívať sa a snívať, každý človek, natož muž?

PS.
V bratislave je dokonca „Čumil“ muž, ktorého chodia obdivovať a fotografovať sa s ním tisícky turistov https://www.go­ogle.sk/search?q=%C4%8Du­mil+bratislava&tbm=is­ch&tbo=u&source=u­niv&sa=X&ved=0a­hUKEwibjf7W-vbVAhXMuBoKHVzhCa4QsA­QIMA&biw=1093&­bih=518

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Tak, jak uvádíte, nikoliv. Ale vedlo mě to k zamyšlení, kolik slov od tohoto nespisovného základu, který souvisí s původním čnět či čouhat, existuje.

V jiném kontextu či spojení – čumil čumí na čumkartu. Když se hraje fotbal či hoke,j chlapi chodí do hospody nejen na pivo, ale čumí na čumbednu. Kdysi chodili mladí na čumendu, dívali se oknem, jak to vypadá na taneční zábavě a třeba viděli velký zmatek čili čumbus.

Myslím si, že každý z nás na něco občas čumí jako tele na nová vrata. Jen mladí se raději čumnou.

Holt, říkalo se, že kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten jen čumí … ale neplatí třeba, že i ten, kdo umí, občas na něco s podivem čumí?

Neměli by se všichni čumilové spojit, aby si uvědomili, že je čumbus kolem nich, dlouho nečumákovali a něco pro to udělal?

Osobně takové výrazy nepoužívvám,, jde o slova obecné češtiny, ale občas je někde slyším.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

Já to v Pardubicích slýchávám věčně u mladých
puberťáků a není to nic neobvyklého 😁

před 2443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orestez

annas, zdá se mi vaše vnímání profesionálně zkreslené. Díky za to. Protože má sebereflexe mi napovídá, abych zachoval dekorum, když někdo vidí druhého jak čumí a hlasitě na to upozorňuje.

před 2443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orestez

led, tak vraj to mají aj v Prahe. Kolega sa od tial vrátil a vraví, že šiel po ulici a zpoha sochy pozlacenej sa vyklubal živý člověk ktorý naň vybafnul. Potom tlačil na šoféra na D1, aby byl opet doma.

před 2443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orestez

led 😁 vďaka. Veď sa my všeci dokážeme ubránit a len čumět. A snívat, než nás to sklátí.

před 2443 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek