Avatar uživatele
Kepler

Zasloužil si Zeman to, čeho se teď dočkal v Rusku?

https://www.sez­nam.cz/zpravy/cla­nek/policek-na-uvitanou-zemanovi-okupace-1968-zachranila-mir-v-ceskoslovensku-tvrdi-rusove-40020?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=clan­ky-home

To jeden z důvodů, proč Zemana zrovna nemusím – ten jeho vlezdopr***ismus Rusku a Číně, o jeho alkoholismu a ostudném chování nemluvě. Rusové zkrátka byli a vždycky budou jenom Rusové, to jsem si myslel vždycky a ten „políček“ Zemanovi od nich je pro mě velké zadostiučinění. Samozřejmě, národ je rozdělen na pro a proti Zemanovi a každý má právo se vyjádřit. Neočekávám, že se mnou budou všichni souhlasit.

Doplněno: podle dnešních zpráv to mohla být i záměrná provokace a Zeman chce vyzvat Medvěděva, aby se od toho novinového článku distancoval. Myslíte, že to udělá, nebo ta provokace byla se souhlasem Kremlu?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2318 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Název článku plně potvrzuje protizemanovskou tendenci redaktorů Novinek. Podle mne nejde o políček, ale konstatování smutné skutečnosti.
V dané době nebyla vhodná politická konstituce, aby se ČSR mohla „trhnout“ od politiky SSSR a spojenců a ani „západ“ (možná naštěstí) na tom neměl zájem.
Postavení naší republiky bylo vždy problematické, vzhledem ke strategické poloze ve středu Evropy a prostorem tvořícím hranici mezi východem a západem.
A tak vždy docházelo k jednání mezi mocnostmi o nás a bez nás.
A Zeman podle mne do (.) Rusům neleze, ale snaží se dosáhnout ekonomických a obchodních výhod v obchodu s Rusy, dřív než se tam nahrnou „kšeftaři“ zápaďáků, k čemuž určitě brzo dojde.
A jde přesně o stejné, o co šlo při jeho návštěvě v Číně.
Také se psalo, že jim leze do (.).
A před pár dny o shodném jednal v Číně Trump. Ale o Trumpovi si to nikdo tvrdit nedovolil.
A pokud se na hrad dostane někdo z těch, co mu nyní konkurují ve volbách, bude mít pak jejich vlezdoprdelec.ví, na druhou stranu, pro nás podstatně horší ekonomické důsledky a těžko se z našeho „podřízeného“ stavu dostaneme.
Tak jako mělo toto „směřování“ neblahé následky na naše hospodářské postavení v Evropě a ekonomické ztráty našeho průmyslu, po roce 89 a za prezidentování Havla a Klause.

Doplněno na základě doplnění otázky.
Oficiální místa se dnes od článku autora distancovala a prohlásila, že článek je pouze osobní názor redaktora. Tak, v podstatě, o nic nešlo. A i u nás názory mnoha našich redaktorů, novinářů a „politologů“, jsou tendenční a provokativní. Všichni tito se tak snaží hlavně „zviditelnit“. A pochopitelně se rekrutují zejména ze „zavilých“ antizemanovců a na „Novinkách“ se jim dává neobvykle velký prostor.
A líbilo se mi, když hned včera večer na ČT24, „zasvěcení“ političtí diskutéři prohlašovali, že se měl Zeman sebrat a okamžitě odletět. 🙂
Rovněž doklad o tom, jak je zpravodajství naší veřejnoprávní TV „objektivní“.
To by byl pěkný nesmysl a nemohu si pomoct, Zemanova reakce (požádání o vyjádření oficiálních vládních struktur) byla daleko rozumnější a prozíravější.
Kdyby to udělal, tak by se zachoval jako hloupý uražený blb a mělo by to určitě i poměrně hodně špatné důsledky na ekonomicko-hospodářské vztahy s Ruskem. A že je, pro nás, jejich trh důležitý, je nepochybné.

Upravil/a: Jiří Bohumil

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Já myslím, že to nebylo namířeno proti Zemanovi ani proti ČR. Spíš jakási opatrná velmocenská omluva.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Na otázku, jestli si Zeman zasloužil to, čeho se dočkal v Rusku, se nedá
odpovědět, protože se tam nedočkal toho, co otázka předjímá.
A souhlasím s odpovědí Dubrara → ani já si nemyslím,
že to bylo zaměřeno proti Zemanovi nebo České republice.

Přemýšlela jsem, jestli na takto formulovanou otázku vůbec odpovídat, ale zdá
se, že předchozí odpovědi nebyly vyhodnoceny jako „dostatečně srozumitelné“…

___

Při hodnocení jakékoliv situace je podle mne – stejně jako podle předchozích
odpovídajících – lepší vycházet ze zdroje informací, nikoliv z převzatých citací,
které bez příslušného kontextu mohou vyznít jinak, než původní informace.

Protože stránka z odkazu v odpovědi McMerkuriona „zmizela“,
doplňuji odkaz na webcache z dnešního rána v 6.49:
http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:https://tvzvez­da.ru/news/qhis­tory/content/2017112108­34-qi97.htm

Poznámka:
Reaguji pouze na otázku, nehodnotím článek ani události roku 1968.
To by bylo ne na jeden, ale na několik „románů“.
(Podle mne na otázku odpověděli téměř všichni.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… prosimtě, než začneš citovat jednu větu někde vytrženou z kontextu, přečti si originál článku, jak to ti rusáci vlastně mysleli a budeš muset uznat, že z jejich pohledu (ano, z jejich pohledu, zajistili pro SVOJI, to je důležité, pro svoji zem 20 let v míru, nás potřebovali jako štít, vše je tam popsaný) https://tvzvez­da.ru/news/qhis­tory/content/2017112108­34-qi97.htm

… tebe chápu, a náš nestranně tendenční tisk taky …

… až tam bude Drahoš, tak jim do pr**dele už nepolezem, protože budem v řiti němců a naše ženský budou nosit burky …

… mimochodem, v onom článku, který si naši novináři nebyli ani schopni přečíst, a citovali jen nějakej twít, je vlastně chronologicky vysvětlen vstup vojsk VS k nám, co tomu předcházelo, proč tomu tak bylo, na konci je i jakási omluva, že to mohli udělat jinak, ale tehdy se jim toto jevilo nejlepší … ale celý článek je psán z pohledu rusů, řekl bych spíš, že nebyl určen jako „políček“, ale spíš na seznámení rusů s pražským jarem …

… takto vznikaj zaručený informace: někdo si přečte nadpis, někdo k tomu něco přidá a máme článek na hlavní stranu, nezastávám se rusů, ani invaze, jen si myslím, že by bylo vhodné a správné, použít fakta a originál a ne nějakou „bába povídala“ …

… sklenice může být poloprázdná, nebo z polovice plná, záleží, jak se na to podíváme …

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Tohle je MOC zajímavá otázka, která (spolu s odpovědmi) jasně demonstruje, nakolik jsme blbí a ovlivnění – a to bez ohledu na zjevnou inteligenci a znalosti.

Vidím jasně nedostatky součanosti a NEZAPOMĚL jsem na minulost. (a na rozdíl od mnohých si ji ale také nelakuju na nebesky modro). Zastávat se Ruska nebo jít proti němu? Je to úplně stejné, jako rozhodovat se mezi hovnem a sračkou k obědu. Což je ostantě účel, takže DOBROU CHUŤ!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

zatím ještě můžeme s dezinterpretacemi dějin ze strany ruské propagandy nesouhlasti, zatím ještě máme tu možnost. To se může časem změnit, zvlášť pokud vejdou v platnost obecná referenda a stádo tupých hlav, kteří to prostě jen budou chtít nandat byrokratům, odhlasuje naše odklonění od západních bezpečnostních a ekonomických struktur …

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Keplere, přesně to co si o tobě myslím. Ty to čípkování nedokážeš oddělit od reality. V politice, ani zde. Patříš mezi ty nejnebezpečnější lidi.
Ono to tak nějak opravdu bylo. Geopolitická situace v té době byla naprosto odlišná od situace v roce 1989. Západ byl o zásahu informován a za nás tak jako vždy před tím, nehnul ani prstem!!! Stejně jako v roce 1938 či při konání Jaltské konference.
Nicméně oficiální stanovisko to není.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Jsem mlaďoch, ale podle dějin si moc mini státeček nemůže a nebude s ohledem na hrdost národa, když se něco děje, tak máme velké bobky, vyskakovat. Pokud zabruslím do dějin, tak v srpnu 1968 před okupací soudruh Brežněv / prasečí hlava /, volal americkému presidentu Johnsonovi, jak bude reagovat na okupaci, náš nýní velký přítel odpověděl, – pokud by to byla Jugoslávie, tak bychom diskutovali. Jinak soudruh Slovák Dubček zasloužilej komunista pobláznil 90% procent národa o komunismu s lidskou tváří a byl 100% vědom, že jsme součástí Varšavské smlouvy a s jejich závazky. Čeho dosáhl soudruh Slovák Dubček, tvrdou normalizaci a umístění sovětských raket na území republiky.

Upravil/a: Kryšpín

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… děkuji ivzez za doplnění správného a funkčního odkazu, je naprosto jasné, že autor onoho článku jen vyjádřil názor a myšlenku některých lidí v Rusku, a ať se nám to líbí, nebo ne, prostě tam ten názor mají, poté zapracovali „pravdoláskaři“ jako u nás, a cenzura onen článek smazala … ale to je to stejné, jako názor většiny čechů (moravanů, slezanů atd) na přistěhovalce a oficielní stanovisko naší vlády … také nehodnotím článek, jen se mi prostě nelíbí, že někdo vytrhne jednu větu z kontextu a založí na tom oficielní politiku státu … ale popravdě, nepřipomíná nám to něco?

před 2318 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No, co se dá dělat, na otázku neodpověděl nikdo a připadá mí, že si ani nikdo nepřečetl odkaz. Tak zasloužil, nebo nezasloužil? O jakém nebezpečí pro mír to ruské ministerstvo obrany mluví? To jako že bychom napadli celou Varšavskou smlouvu? V 68. o žádný převrat nešlo, jen jsme chtěli socialismus podle VLASTNÍCH představ, ne Brežněvových.

před 2319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Já jsem si ten odkaz přečetla,
ale bez původního článku mi to přišlo neúplné…

před 2318 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… nezajímal mne odkaz, jelikož byl už novináři upraven, ale původ toho odkazu, a na onen článek jsem ti odkaz dal, já jej četl celý, ty asi ne, jinak by tvoje poznámka nezněla takto, o nás rusákům a naší revoluci jim nešlo (na konci dokonce přiznávaj, že to byla chyba, ale tehdy se jim to zdálo nejlepší), jim šlo o Varšavskou smlouvu a mimochodem taky o to, že už od 65 u nás byly atomový zbraně, a kdyby u nás proběhla revoluce, tak jak je odvezou? …
… ještě jednou, toto si přečti: https://tvzvez­da.ru/news/qhis­tory/content/2017112108­34-qi97.htm , odtud jsou ony věty vytrženy z kontextu ( zdoj je uveden zde: https://twitter­.com/zvezdanew­s/status/93284819­8854631424 >>> tam budeš přesměrován z tvého článku na idnes)

před 2319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… zde dokumenty: V ČSSR byly jaderné zbraně, armáda plánovala 130 úderů https://zpravy­.idnes.cz/v-cssr-byly-jaderne-zbrane-armada-planovala-130-uderu-fx3-/domaci.aspx?c=A070913­_161142_domaci_nad
Jaderné hlavice na území ČR https://www.y­outube.com/wat­ch?v=iAYkI_-vYPM …pak je jasné, proč rusákům hořela koudel u prdele, a mimochodem, víš že jich u nás bylo 130 tisíc, to je tolik, kolik v maďarsku, rumunsku a polsku dohromady ( zdroj zde dokument: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=NsP8f5hnMko&t=2s )
… co se týče Zemana v Rusku, víš přeci moc dobře, že rusko je jedinej trh, kterej je blízko a velkej (na západ se jen tak nedostanem) a našim podnikům jde o velký zakázky tam, ale to už se nemůže psát, je před volbama …

před 2319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Chápu, že Rusáci byli vývojem u nás nervózní. Ale proč i dnes trvají na takových blábolech ještě dnes? Cituji:
Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968 zmařila převrat a zajistila zemi 20 let míru, tvrdí ruský kanál Zvezda, tedy médium patřící pod ruské ministerstvo obrany.

před 2319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… přečti si článek a nechej bejt citace pitomých novinářů, kteří se zmohli pouze na přečtení nadpisu, pochop to už, dokud si nepřečteš článek celý, je tato debata zbytečná …

před 2318 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Tohle si ani novináři nevymysleli. Jaký převrat? Převrat vedený KSČ? Tehdy ani neexistovala žádná opozice nebo disidenti, tak jak by mohlo dojít k odklonu od komunismu? Jaká hrozba míru? To nás jako mělo napadnout NATO? Těm bylo srdečně jedno, co se u nás děje. Pokud si dobře pamatuju, žádné řeči o tom, že bychom měli vystoupit z Varšavské smlouvy, nebyly. Já zažil tuto dobu na vlastní kůži a už jsem byl dost starý na to abych leccos chápal. Ale že nás napadli zrovna Rusové, to byl pro mně obrovský šok a hlava mi to nebrala. A odmítám to pochopit dodnes.

před 2319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Keplere já se přidávám k tvé zdejší opozici. je to 3:1 + to jsem napsal. Lidé kteří se dovedou dokonale přetvářet jsou nebezpeční.

před 2318 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Keplere, musím se přidat k Mc Merkurionovi, nebyla tu sice oficiální opozice (za komunistů ani být nemohla), ale reformní komunisté, té doby, jí vlastně byli.
A byli, vzhledem k oblíbenosti a popularitě, pro tehdejší politiku velmi nebezpeční!
A Rusáci měli samozřejmě strach, aby se tyto „reformní“ názory a postoje nerozšířily v rámci celé „Varšavy“.
A že se do toho nezamíchal „západ“, bylo asi naše štěstí, jinak by to tady byla pěkná „mela“.
To ale naznamená, že já osobně, s tím přepadem souhlasil. A „užil“ jsem si toho požehnaně, byl jsem v tý době druhým rokem na vojně. Byla to „veselá“ doba.:-(

před 2318 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… dokuď si to nepřečteš, budeš mít furt blbý otázky …

před 2318 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

mosoji, své neustálé hodnocení mé osoby si strč někam a radši odpovídej na otázky.

před 2319 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Předně se hodnotíš sám, hned v otázce.

před 2319 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek