Avatar uživatele
anonym

Zasáhly vás nějakým způsobem povodně v r.2002 ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, honza19hk, anonym, anonym, anonym před 4250 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mapel

Jojo, celá firma pod vodou, teda jen asi 120cm.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nejvíce si pamatuji, že jsme skončili dříve s česáním chmele než obvykle. A později se strhávala poškozená chmelnice. Takže v pohodě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jáchym Šerák

Mů táta nemoch do práce a můj kamarát přišel o život :(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Měla jsem to štěstí, že na Žižkaperku jsme měli od vody klid.
Lidsky mě ale povodně zasáhly určitě. Pak také – poprvé jsem si pořádně uvědomila – když jsem viděla tu spoušť (jezdila jsem denně „přes vodu“), jaký je voda živel a jak i to, že nemáme moře, neznamená, že nás nemůže postihnout takováto pohroma. Pamatuji si na ta zatopená místa, podmáčené sklepy Národního divadla… Dost mých známých, bydlících na Kampě, v Karlíně nebo v Podolí ovšem prožilo něco daleko děsivějšího.
Nesnášela jsem povodňové turisty, ani „chytráky“, kteří – když ještě byla šance – velkou vodu podceňovali a odmítli udělat včas nutná bezpečnostní opatření. Když bylo po všem, shazovali jeden vinu na druhého a nakonec se v jednom televizním pořadu „usnesli“ na tom, že za to všechno mohla Voda…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Jsme na kopci, takže přímo ne. Ale co by kopečkáři jezdíme pomáhat lidem u řeky jako hasiči, potom pár dní jako dobrovolník a potom asi půl roku na likvidaci škod na březích řeky do míst kam nemohla velká technika. Takže práce na nic – nicméně udělat se musí. To samé bylo na Morave 1997, jen ne tolik dní.
Ve své podstatě povodeň nás zasáhla i jinak – jako lidi jsme se po povodní moc rychle oklepali a málo věnujeme péči aby se neopakovaly. Nemyslím tím velká protipovodňová opatření, ale péči o zemědělskou a lesní krajinu, kde se naopak stav krajiny jímat vodu zhoršuje, stejně tak stále pokračuje atak lidí stavbami do záplavových území atd.
Co naděláme – s hloupostí a vidinou rychlého zbohatnutí nic moc nenaděláme.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

Mě osobně moc ne(krom toho že jsem málem utopil VT-55. ),v Hradci to nebylo tak hrozný,ale naše jednotka a další hradecké sbory jsme jeli pomáhat do Prahy.
Tehdá jsem měl v praze polovinu mé techniky. ( 2× VT55,T813,Komat­su,OT 64,BVP atd..jen ti řidiči do nich mě nějak sházeli takže s tím jezdii hasiči co s tím uměli.Používali jsme ji hlavně na vytahování překážek z vody(hlavně stromů),odtah vozidel,evaku­ace,jištění lodí před utržením, atd…
Doporučuji si přečíst tento článek.
http://wap.blog­.pozary.cz/ru­briky/hasiina-1/povodov-iluze-i-deziluze-ii_77.html
Ta zelená VT-55 je moje(obr 7.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

Těsně před nimi jsme vdávali dceru. Při svatebním veselí padlo, mimo jiné, i známé rčení „Po nás potopa“. To se, bohužel, do puntíku vyplnilo. Vraceli jsme se do Prahy právě v době kulminace.
Naštěstí nikoho z blízkých se následky velké vody přímo nedotkly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Máš-li na mysli i nepřímé dopady, tak to vlastně zasáhlo každého z nás.
Ať už z okruhu příbuzenstva, či tzv. povodňová daň v následných letech z kapsy nás všech.
V období 7. – 16.8.2002, konkrétně v Praze – totální kolaps dopravy až po zatopení metra s náročnými opravami následků. – viz odkaz ve zdroji:
Jinak já tehdy vyhrál 86 cenových nabídek (ze 140) na rekonstrukce objektů v Karlíně a Libni, což obnášelo cca výrobní kapacitu naší tehdejší firmy na více než 2 roky.

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Po­vode%C5%88_v_%­C4%8Cesku_(2002)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

r. 97 i 2002 jsem tam byl jako hasič.

před 4250 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek