Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co si myslíte o Black Ops?

Tak jsem si dnes chtěl po delší dobbě zahrát něco solidního a tím měl být Black Ops. Po pravdě řečeno, ze SP jsem znechucený. Před misí nějaké kázání od maníka s něpříjemným "počítačovám hlasem" a k tomu zmatené stroboskopické blikání čísel a obrázků. Jen to mě na samotnou misi moc nenadchlo. Samotná hra má pak do ostatních CoDs, které mám opravdu rád, daleko. Brutalita je v porovnání s ostatními díly fakt dost velká. Podřezávání, prípíchávání a topení lidí, to má být asi nejsilnější stránkou této hry. Když si představím, že to hraje hromada 11-i letých fracků, který ani neumí napsat dotaz do diskuze, oblévá mě pot. Když se dobře trefíte, odletí sem tam nějaká ta ruka nebo noha spolu s chroptěmí nepřítele, který se někdy ještě chvilku plazí po zemi. Samotný děj je nesmyslný a polepený směskou útržků, a to dokonce i z filmů Lovec jelenů a Rambo. Letání ve vrtulníku korunuje stupudititu. Stačí pálit co to dá, protože nějaký manévr se udělat moc nedá a ať lítáte sebehůř, nabourat do stromu či do lodi, to jednoduše nejde. Máte někdo podobný dojem jako já a nebo jsem blázen z dob textovek a Duke Nukem 3D?

Předmět Autor Datum
Prostě hry už nebudou tím co bývaly.Např. mě tenhle díl docela bavil,ale tak nějak to prosvištělo,po…
paulpol 08.01.2011 18:48
paulpol
No to je mi jasný, že jsou větší krváky. Ale já si koupil CoD jako akční klasiku, očekával jsem od n…
FilipS 08.01.2011 23:53
FilipS
Já si s tebou s radostí zanotuju ve stejném duchu. Těšil jsem se na tu hru jako malý dítě namlsanej…
Tuky 08.01.2011 19:11
Tuky
Black Ops je sranec... Prijemne me prekvapil Medal of Honor,mozna proto,ze ho vsichni poflusali...a…
xtuta 08.01.2011 19:23
xtuta
Tak jsem si dal z nudy MoH,hned první dveře nejdou otevřít pokud všechny nepostřílím,je to prašť jak…
paulpol 09.01.2011 23:42
paulpol
Ale,jo tady v tom to stoji za hovno všechno vždyt nejde,ani spadnout ze skály... Ja to myslel tak,že…
xtuta 10.01.2011 19:13
xtuta
Jo to nebylo špatné,v Black ops třeba útěk z vězení byl taky dobrý.
paulpol 10.01.2011 20:40
paulpol
myslis tu trapnou epizodu, kde jsou vsude postavene vybusne sudy, pak vyrobis inprovizovanou harpunu…
Redsnake 10.01.2011 21:39
Redsnake
Jo tohle přesně myslím,jelikož jsem věděl do čeho jdu,tenhle díl je tak trochu dělaný s ironií a nad…
paulpol 10.01.2011 22:07
paulpol
pod pojmem logicky level design si predstavuju to, ze ve veznici s nejakyma ostre hlidanyma veznema…
Redsnake 10.01.2011 22:12
Redsnake
V podstatě podle tebe nemá logický leveldesign ani jedna akční hra,např Doom,Quake,Just Cause,Max Pa…
paulpol 10.01.2011 22:29
paulpol
musim s Tebou nesouhlasit. cod se z meho pohledu snazilo zachovat si nejakou davku reality i pres to…
Redsnake 10.01.2011 22:45
Redsnake
Když jsme u těch sudů,teď jsem si dal první level z CoD WaW,a těch sudů...,těch tam je.Když se na to…
paulpol 10.01.2011 23:05
paulpol
ja uz si zvykl, ze se s Tebou v nazoru na hry rozchazime. Ohledne levelu waw, to nevim, mozne to je,…
Redsnake 10.01.2011 23:36
Redsnake
Já ti ale nenutím aby se Ti líbila,mně se celkem líbila,taky mám právo na svůj názor.Třeba se někdy…
paulpol 11.01.2011 15:00
paulpol
Předchozí díly si zachovaly nějakou tu svobodu. Tady pomalu stačí jen klikat myší, držet "w" a jezdi…
FilipS 10.01.2011 23:03
FilipS
Vybuchující sudy jsou úplně postavené na hlavu. Kdo kdy viděl kdekoliv jen tak postavené sudy. Ať už…
FilipS 10.01.2011 22:52
FilipS
Podle mě byl poslední dobrý díl MW1 pak to šlo z kopce a to z pořádně prudkýho... MW2 byla hovadina,…
Nigfire 08.01.2011 23:57
Nigfire
souhlasim s Niqfire, v mw2 je dobrý akorát mp. ještě mě bavilo i call of duty 5. black ops je sice d…
Mrgota5 09.01.2011 11:03
Mrgota5
S tím nemůžu souhlasit, Black Ops podle mě není dobře provedená hra. Nepřijde mi to už vůbec jako CO…
Redsnake 09.01.2011 11:12
Redsnake
myslím provedená graficky, prostředí je opravdu zvláštní, podobné jako u bbc2. A na tu dobu, ve kter…
Mrgota5 09.01.2011 11:32
Mrgota5
Dukem Nukem 3D je o něčem jiném v dobrém slova smyslu :-) poslední
wirm 11.01.2011 16:22
wirm

No to je mi jasný, že jsou větší krváky. Ale já si koupil CoD jako akční klasiku, očekával jsem od ni něco ve stylu MW a MW2. To jsem mohl šáhnou po nějaké blbosti, kde budu běhat plamenometem a mačetou a ničit vše, co se mi postaví do cesty. To pro mne ale není.

Já si s tebou s radostí zanotuju ve stejném duchu. Těšil jsem se na tu hru jako malý dítě namlsanej z MW2 a pocit radosti mě brzy opustil. Singleplayer jsem odehrál jenom proto, že už jsem to teda koupil, no multiplayer mě u Black ops. nebavý a celkově to je prostě podle mě bezhlavá střílečka nehodná názvu Call of Duty. Vědět dopředu, co to vlastně je, nikdy bych si to nekoupil. Rozumný se mi zdál názor, že je třeba se dívat nejen na to, co kupuji za titul, ale jaké studio to dělalo a to může ledasco napovědět. Anebo si to nejdřív raději odzkoušet a nenaběhnout do toho hned jako z prvních po vydání. Mě by třeba zajímalo, jelikož jsem sám nezjistil nikde zda je to vůbec možný, jak to udělat, pokud bych takovýhle hry co mě nesedli chtěl někomu prostě darovat, protože mě tady ležej v šuplíku a hrát je nikdy už nebudu.Mám tady "sbírku" Battlefield 2, Grand theft auto 4,Black ops., Anno 1404 a další hry, který tu ležej ladem a jiný by si je rádi zahráli. Jak zrušit aktivaci hry na mym účtu a znova ji aktivovat na jinym ? Nevíte někdo zda a pokud ano jak se to dá udělat, abych ty hry mohl někomu věnovat ?

Ale,jo tady v tom to stoji za hovno všechno vždyt nejde,ani spadnout ze skály...
Ja to myslel tak,že jsem si dost dobře zastřílel,nečekal jsem to.A dobrej byl třeba ten level jak si najdeš krytí v jedne barabizně,ze svahu přichází turbanáči a postupne ti střelbou ničí ukryt,ty ustupuješ,až skončiš za malou zídkou a pak ti teprve dojde pomoc..to byl dobrej zážitek...

myslis tu trapnou epizodu, kde jsou vsude postavene vybusne sudy, pak vyrobis inprovizovanou harpunu kterou sejmes vrtulnik a ciste nahodou se tam i vyskytuje rotacni kulomet?
stupidita, tohle byl posledni level co jsem hral, pak jsem to vypl..Naprosto nelogicky leveldesign, hruza.. na druhou stranu chapu, ze pro deti, pubertaky a tupe stado ovci na ko
nzolich to muze vyvolavat kyzeny "pycoefekt" ale podle me to celou serii srazi na kolena

pod pojmem logicky level design si predstavuju to, ze ve veznici s nejakyma ostre hlidanyma veznema nebudou vybusne sudy a rotacak.Prijde mi to padle na hlavu..
jinak si myslim, ze to s ironii nemelo nic spolecneho, jestli Ty si to tak vysvetlujes, tak mas asi stesti, protoze Te to treba uspokoji.
podle me byl Black Ops postaveny na tom, ze kdyz neco vybuchuju tak je to dobry a kdyz toho bude bouchat jeste vic, tak je to jeste lepsi

musim s Tebou nesouhlasit. cod se z meho pohledu snazilo zachovat si nejakou davku reality i pres to, ze tam je zachovana arkadovitost kvuli tomu, aby to bylo zabavne. Podle me treba MW tolik z reality nevybocuji.
Ale je to jen muj nazor, tenhle dil se mi nelibi, to uz mi nikdo nevymluvi.Predchozi cod jsem mel rad. A podle ruznych diskuzi nejsem jediny, kdo je zklamany a podle ktereho znacka cod upadla...

Předchozí díly si zachovaly nějakou tu svobodu. Tady pomalu stačí jen klikat myší, držet "w" a jezdit myší z leva do prava. Vykouknutí nebylo třeba použít vůbec. Stejně tak zalehnutí. Dokonce i bez granátů se dalo obejít. Black Ops uhraje i 5-i leté dítě. Snaha o opět nové zbraně nemá význam. Jsou tam takové specialitky, které armáda téměř ani nepoužívá. Třeba zkrácený kalach s granátometem, kalach s plamenometem, kuše (!),... Mizerný děj a mapy dohnali kvantitou výbuchů, brutalitou a dalšími nesmysly. Nebude se další CoD jmenovat Call of Duty: Postal 5?

Vybuchující sudy jsou úplně postavené na hlavu. Kdo kdy viděl kdekoliv jen tak postavené sudy. Ať už v tom vězení, nebo kdekoliv jinde. Kdyby jsi hrál dál, dostaneš se třeba do místa, kde jsou dvě kulometné hnízda a za nimi čirou náhodou dvě plné cisterny paliva. Stačí pár kulek a je vymalováno. Sudů a cisteren je ve hře plno a vždycky se nepřítel pohybuje v jejich blízkosti a nebo, ještě lépe, se za nimi kryje. Jdou bezproblémů prostřelit i devítkou... Rambo akce taky stojí za to - šipky ze samostřílu mají likvidační schopnost stejnou jako raketomet. Za poslední roky mne zaujal asi MW1 a určtě Battlefield 2. Ten má taky sice omezení prostoru, ale alespoň se dá cokoliv rozbít, takže se nedá schovat před RPG někde za sádrokartonovou příčkou. To překrylo tunelovitost mapy. MW1 zase přišlo z možností prostřelit nějaké ty zídky, ale přece jen omezeně. K tomu přihodil skvělou akci v Černobylu. Nejlepší hra, kterou jsem kdy hrál, byla Operation Flashpoint. Všechny 3 díly byly naprosto dokonalé. Je fakt, že jde o bojový simulátor, trochu jiný žánr, ale akce je tam dost. Není problém si vyjít na procházku kamkoliv, otevřít se dá cokoliv. Nikoho tam nerdousíte, neřežete. Maníci se neobjeví stále dokola. Zatím jsem nezkoušel Armu 2, jelikož můj procesor nestačí :-(

S tím nemůžu souhlasit, Black Ops podle mě není dobře provedená hra. Nepřijde mi to už vůbec jako COD, podle mě tahle série neskutečně zakulhala s příchodem tohoto dílu.
Upadá to, vadilo mi prostředí, celkově zpracování jak na mě hra působila a neuvěřitelnost. Do teď to byly nějaké války, teď?Nějaká blbá pseudorealita či co?
Nehledě na to, že hra vede celou dobu za ručičku. Tam kde se střílet nesmí, protože by to hráče prozradilo nepříteli prostě střílet nejde a není tedy ani šance hru pokazit. Přijde mi to hloupé, dělat z hráče takhle blbečka. Filmových scén je tam víc než dost a jak někdo správně poznamenal, vykradením SAW si u mě podepsali rozsudek..

Ale chápu, že někomu se to může líbit..No, vlastně nechápu..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru