Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení měkkého stropu zevnitř

Dobrý den,
chtěla jsem poprosit o radu jak zateplit měkký strop. Jedná se o strop z heraklitu z cca 50. let, dál už jsou jen prkna, pak asi 5 cm minerální vaty a plech na střeše.
Chtěla bych ten strop zateplit zevnitř i se šikminou, která tvoří stranu místnosti a je rovněž stejného složení jako strop, tudíž součástí střechy rod. domu. Dočetla jsem se o vnitří izolaci pomocí kapilárně aktivní polyuretanové desky z tvrdé pěny pro vytvoření silně tepelně izolačních difúzních vnitřních izolací s kapilárním transportem vlhkosti, kde se nemusí používat žádné parozábrany. Problém je ten, že na náš strop nemůžeme nic přichytit pomocí hmoždinek. Nevím, jaké metody tedy použít, protože na lepení těchto desek se používá speciálního lepidla a na strop se musí uchytit do hmoždinek. Nemůžu ani vytvořit jakýsi rám či rošt na snadnější uchycení, protože, by zase musel být přivrtán do stropu.

Prosím o radu i sdělení zkušeností s tímto typem izolací.

Děkuji Alena

Předmět Autor Datum
solalcina, neznám Váš objekt, ale nevěřím že něco nejde. Ale když čtu Váš dotaz, jak chete připelnit…
milan.cukrar 06.01.2013 20:15
milan.cukrar
No já nevim. Něž nějaké plácání "nevim jak", neberte to prosím ve zlém, bych se přiklonil k radikáln… poslední
sHpy00n 07.01.2013 11:20
sHpy00n

No já nevim. Něž nějaké plácání "nevim jak", neberte to prosím ve zlém, bych se přiklonil k radikálnímu řešení. Strhat heraklit, prkna, starou izolaci a provést kompletně novou konstrukci. Tedy nejméně 20 cm izolantu, SDK, dvě fólie. Když už nic jiného, tak alespoň budete mít jistotu že dílo odpovídá současným požadavkům. Osobně bych měl strach ze spodního líce plechu a vlhkosti jestli tam žádná folie není, a to věřím že ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru