Avatar uživatele
anonym

Co si myslíte o Rapexu – africké pomůcce proti znásilnění?

Jihoafrická badatelka Sonette Ehlersová vymyslela Rapex, kondom s trnovými ostny jako zuby, který pomáhá bojovat proti znásilnění. Tento vynález již otřásl mnohými násilníky.

Jak vznikl tento výrobek?
Autorku na myšlenku přivedla jedna z obětí znásilnění již v roce 1959.

„Když jsem tehdy pracovala na transfuzním oddělení, přišla tam znásilněná setwanská dívka. Prohlásila, že kdyby měla zuby, tak by mu ho ukousla. Abych ji utěšila, slíbila jsem jí, že přijde den, kdy něco uděláme, aby se takovýmto událostem zabránilo.

Zanedlouho poté jsem uviděl u divadla dva lékaře, kteří přišli na pomoc muži, který si uvěznil penis ve zdrhovadle kalhot. Nemohl chodit a křičel bolestí. Tehdy jsem dostala nápad vytvořit něco, co by znemožnilo hýbat se a běhat, a co by se dalo odstranit jen v nemocnici,“ říká autorka vynálezu.

Je to jednorázové zařízení, které se používá jako tampon se speciálním aplikátorem. Když násilník vnikne do těla oběti, nic necítí, ale jakmile chce vyklouznout, jeho penis se zachytí o velmi jemné a tvrdé plastové trny.

Více zde: http://czechf­reepress.cz/i­vo-krieshofer/nestrkej-to-kam-nemas.html

Co si o tom myslíte? Mělo by to efekt i v ČR? Pachatel prý pak cítí takovou bolest, že jeho obět může v klidu odejít a on musí vyhledat nemocnici.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2844 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dismas

Že je to zlé, xenofobní a utlačuje to nebohé syrské děti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Myslím si, že já to zřejmě nebudu nikdy potřebovat. Pro ženy nebude asi nic příjemného stále nosit něco podobného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Znásilnění to vlastně nezabrání. To by dokázal asi jen pás cudnosti. V francouzském originále článku mě zaujalo, že muž musí vyhledat nemocnici, jelikož nemůže močit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

No nazdar! Šavlozubá pipinka! No vida, jde to i bez práce genetických inženýrů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Myslím že milá paní autorka vynálezu je mimo. Měla vymyslet něco aby ho tam vůbec nemohl strčit, jinak takhle pokud už tam je je to už znásilnění!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

V Jižní Africe, kde se zařízení prodává, se odhaduje, každých 26 vteřin je znásilněna jedna žena. Problém je tak rozsáhlý, že postihuje nejen domorodé dívky, ale i novorozence.
Sakra už chápu to přelidnění v Arfice.

před 2844 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Drap: Myslím, že pokud se chlap dostane třeba nechtěně nebo i zaslouženě do vězení, tak by se mu to i mohlo hodit. :D Pak by si na něj už jentak někdo něco nezkusil.

před 2844 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek