Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zařízení pro příjem i vysílání wifi

Poraďte mi prosím, jaké zařízení vybrat, když potřebuju chytat wifi přes externí anténu, pak potřebuju připojit dva PC síťovým kabelem a ještě k tomu vysílat wifi po bytě dál (bridge). Jde jen o domácí síť takže to nemusí být něco profi, ale spolehlivé a pro laika snadno nastavitelné zařízení bych rád.

Díky.

Předmět Autor Datum
potřebuješ 2 zařízení, wifi klienta na "chytání" a wifi AP (nebo už lépe Wifi router) na distribuci…
touchwood 05.11.2006 11:49
touchwood
Aha. A verze která by splňovala funkci klienta i routeru se nedělá? Já se v tom vůbec neorientuju. C…
ML 05.11.2006 12:14
ML
Ne. Nedělá. Bridge a Repeater jsou režimy, kdy se "prodlužuje" dosah bezdrátové sítě, ale není to re…
touchwood 05.11.2006 13:14
touchwood
Vlastně dělá, ale pro Váš účel to ani tak není vhodné. S názorem kolegy touchwooda nelze tedy než so…
anarchist 05.11.2006 14:28
anarchist
Vetsinou router ma tyto mody: AP to AP premosteni,AP client, AP router to AP ale lze vzdy pouzit jen…
virus 05.11.2006 13:38
virus
Zdravím, též jsem se pídil po podobném zařízení....a dostalo se mi doporučení aparátu Trendnet 511BR…
hard_core 08.10.2007 16:20
hard_core
Jestli tomu spravne rozumim, tak z antenu spojit s AP, to dvojlinkou s routerem, ten s ethernet.kart… poslední
Ondrasekk 09.10.2007 16:46
Ondrasekk

Ne. Nedělá. Bridge a Repeater jsou režimy, kdy se "prodlužuje" dosah bezdrátové sítě, ale není to režim, který by používal ISP k připojení více PC klienta. Jednoduše ISP má svou síť většinou nastavenu a zabezpečenu tak, že ti zařízení v takovém nastavení odmítne připojit.

Obecně se to dělá tak, že si koupíš levného wifi klienta (viz ten Ovis, který stojí do 1000Kč), připojíš ho někde na půdě ke směrové anténě, svedeš si "dolů" ethernet, který připojíš do WAN portu klasického Wifi routeru a uděláš si vlastní domácí "kombinovanou" wifi+ethernet LAN. To má tu výhodu, že LAN provoz je kompletně abstrahován od internetového a není na něm nijak závislý (rychlostně, protokolově, adresově apod.)

Vetsinou router ma tyto mody: AP to AP premosteni,AP client, AP router to AP ale lze vzdy pouzit jen jeden mod, takze potreba jsou vzdy 2 zarizeni, router ma integrovany swich a protistrana muze mit tez router nebo AP, napriklad toto podporoval edimax snad nejlevnejsi router, nevim zda se jeste dela. Dalsi pak cisco,linksys (nedoporucuji),D-link atd. .

Zdravím, též jsem se pídil po podobném zařízení....a dostalo se mi doporučení aparátu Trendnet 511BRP,alias Sparklan WX7800 alias Tonze - vše je to jeden a ten samý hw...jen jiná krabička...Jde o to , že to umí dualband( jak 2.4 tak i 5GHz pásmo) a má to údajně dvě nezávislé wifi části- jedna na příjem a druhá na vysílání(může být kombinace příjem v 5GHz a vysílání 2.4Ghz,naopak ...ale nevím jestli i příjem ve 2.4GHz a zároveň vysílání ve 2.4GHz....ono nakonec v té specifikace toho Trendnetu či v userguide to bude napsané... jen ten spaklan nemá router se 4portovým LANem ....ale to se dá řešit jen routerem či switchem...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru