Avatar uživatele
kablik

Zdravá výživa?

Všude kde se píše o zdravé výživě a zdravém stravování se doporučuje deně sníst minimélně 30–60dkg zeleniny a ovoce. Vy, kteří se domníváte že vaše stravování je v pořádku, dokážete sníst deně takovéto doporučené množství? A prozradíte co?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4099 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Sice nemám rád dnešní pojem „zdravá výživa“, ale těch 30dkg denně normálně zblajznu. Jsem zelenino-ovocežrout, takže problémy žádné. Kamoši o mně rozhlašují, že jsem koza, vědí například že jím syrové zelí, ochutnávám syrové brambory ještě v obchodě atd. ))
Pokud sedím u třeba televize, furt něco syrovýho žeru: ovoce a zelenina všeho možného druhu, ale nejraději mám to, co roste u nás. Nějaký papáje, liči atd – to už jenom kvůli prachům ne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Také nemám to škatulkování ráda. Jedla jsem ovoce a zeleninu vždycky, také mám ráda obiloviny, luštěniny, Robi, Tofu nebo sójové maso, … Prostě mi to chutná a víc to neřeším. Klidně si ale dám i „nezdravý“ řízek, majonézu, svíčkovou, smažák…:-)
A co se týká té porce ovozelu – klidně, často i víc. Nemám problém sníst „na posezení“ pět banánů, kilo jablek, celý ananas, okurky, rajčata…
Moje velmi oblíbené jídlo je následující:
Nakrájíš na větší dílky tříbarevné papriky, lilek, cuketu, mrkev, celer, červenou cibuli na klínky – trošku prokapeš EVO olejem, ogriluješ. Nakonec osolíš, přidáš čerstvý tymián a promícháš s vařenou rýží (výborná je třeba basmati). Lze jíst jen tak nebo posypat strouhaným parmazaném. Je to fakt hodně dobré jídlo.:-)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pizlicka

jim skoro kilo zeleniny denne.uvedu priklad-pul kila ruzickove kapusty s jednou mrkvi v pare,s loso­sem,k tomu jedno rajce,a jedna kedlubna.vecer jedno az dve jablka.druhy den-cela brokolice s mrkvi,hraskem a syrem,k tomu rajce,jedna salatova okurka.takze hrrrravě:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek