Avatar uživatele
derka

Zdravím Vás,soused dal podnět na Stav.úřad k odstranění našeho krbu který stojí 20let.Soused má pozemek v hranici a krb

je vzdálen cca4m od jeho pozemku.Stav.úřad nám nařídil dodat.stav.povolení na krb.Veškerá dokumentace doložena.Nic!Přišel dopis na odstranění stavby do 6měsíců.Krb je navíc umisten ze Severní strany jeho domu.Je to normální?Jak se máme bránit?Díky za každou odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? panenka, Jahoda před 4971 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
martina1

No,já osobně nechápu,proč mu vadí krb po tak dlouhé době.Spíš jestli se u vás nechází často hlučná parta.To u nás začali stavět na sousední louce lufťáci bez povolení zděnou chalupu a ikdyž mi to hnulo žlučí,tak nemám odvahu je udat a jen tajně doufám,že to někdo udělá za nás.....

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Slávek

Osobně bych podal odovolání proti takovému to rozhodnutí. Ve většině případů odvolací orgán vrací rozhodnutí k novému projednání. Zaměřil bych se také na hradice pozemku jako takové. V řadě případů jsou v katastrech, zejména u pozemků na vesnicích či na malých městech v měřítku, které umožňuje přesnost hradic v toleranci plus mínus 0,5 a 1 metr, což by znamenalo, že není na hranici pozemku. Další otázkou, zda krb je stavba a zda v době před dvaceti lety bylo na postavení krbu povolení. Matně se pamatuji, že řada těchto agend se řešila přípisem MNV a ne všechny se zachovaly. Pak není přeci mou vinou, že stavební úřad s agendou po národních výborech něco nemá. Na dobu postavení bych si zajistil svědky a jejich místopřísažná prohlášení. No a včíl nechť úřednící můdrujou :).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

To je těžké.
Krb tam byl dříve, než soused? Doteď mu nevadil?
Doporučuji DaS.

http://das.cz/cs/si­te/uvodni-strana.htm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
FOG

Doporucuji prostudovat stavebni zakon.Sveho casu jsem mel podobny problem s mym sousedem,ktery nechtel,abych si postavil garaz na hrane pozemku a tuidiz jsem musel couvnout na svuj cca 1 metr,ale to byl rok cca 1985.Jak to funguje ted nemam poneti.
Mj. ten jeho dum je postaven 3 metry od meho pozemku,tedy 3 metry od plotu.Tehdy to slo.Jinak ,kdyz jsem stavel pergolu,tez jsem nemel zadne povoleni,ani na zahradni sklep.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek