Avatar uživatele
anonym

Co si myslíte o detektoru kovu jako vstupu na akce typu koncert a kino?

Viz atentát na 22 letou Christinu Grimmie, která byla zastřelena při autogramiádě koncertu v Orlandu. Říkám zda-li to neomezit třeba jen na problematické země typu USA ve kde má zbraň kde kdo? I přes tento fakt pak člověk vidí, že se masakr nevyhne zemím typům Francie, tak si říká, že dnes vlastně nikde není bezpečno. I tak se ptám proč by se to třeba mělo zavádět například do poklidného Švýcarska, když je tam relativně pořád klid? Co to zavést i u nás? Osobní prohlídky asi nehrozí, protože by to nejspíš negativně ovlivnilo návštěvnost.

Zajímavá 0 před 2843 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
led

Nie vždy na atentát potrebujete výrobok z kovu. Takže detektor kovu bez ďalších detektorov by bol zbytočný. Ale taký detektor záporných myšlienok, to je už niečo. Ale kto a ako určí, kedy je daná myšlienka záporná a kedy je tá istá myšlienka kladná?
Ostáva nám len človek a jeho pozorovacie a rozlišovacie schopnosti.

Všimla som si, že niektorí sa rozčuľujú na povinné vyzutie a prechod cez „demarkačnú čiaru“ na boso. Ale v mnohých štátoch je to úplne normálne, bez ohľadu na postavenie cestujúceho. Aj my sme sa museli na medzinárodnom letisku pri kontrole vyzuť a (fúúúj) boty prešli cez skener. Kto opustil vyhradený priestor musel absolvovať celé znova, napriek tomu, že to bolo u toho istého pracovníka, pracovníčku.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

U nás bych to zavedl pro všechny lidi, co nemají bydliště nebo místo narození v ČR. Příjde mi, že velká část atentátů a teroristických útoků nebo masakrů pochází od různých islámských hnutí, sekt a třeba náboženských fanatiků a ti jsou většinou z jiných zemí. Byla by to nějaká diskriminace nebo jen bezpečnostní opatření?

před 2843 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

To znamená, že tí, čo nemajú bydlisko alebo miesto narodenia v ČR sú potenciální teroristi. Tí domáci nie?
Ale keď pozrieme na posledný teroristický čin, v gay klube v USA, strelec sa narodil v USA. Len jeho otec bol imigrant.
Tak ako je to teda? Kto potom v ČR pácha tie vraždy, domáci alebo hostia?

před 2842 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek