Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdravím. Počítač je mrtvý

Dobrý den.

Včera, když jsem zapnul počítač z režimu spánku, tak to trvalo hrozně dlouho. Pak jsem si uvědomil, když jsem se dostal k přihlášení, že je to zasekaný. Přihlásil jsem se a počítač byl stále posekaný. Jak kdyby nestíhal. Tak jsem ho restartoval a vše pak šlo v pohodě.

Taky jsem si všiml, že asi dva dny (všiml jsem si toho 2x) při zapnutí PC to vydávalo pár vteřin divný zvuk. Poprvé jsem to ignoroval. Po druhé se nahnul k PC a zkusil otevřít mechaniku a zavřít. Byla to blbost, ale zkusil jsem to. Zvuk přestal a počítač běžel v pohodě. Ale jako v prvním případě ten zvuk trval jen chvíli. Pár vteřin po zapnutí. A nebylo to moc nahlas. Neumím to popsat, ale jako by to bylo jemné vrzání nebo tak něco. Možná proto jsem otvíral mechaniku. Fakt nevím.

Dneska se mi to stalo zase (to s tím sekáním nebo slabým výkonem). A když jsem věděl, že to je zase nějaké posekané, tak jsem počítač natvrdo vypnul podržením vypínacího tlačítka. Při vypnutí to píplo. Potom už se počítač nezapnul.

Když ho zkouším zapnout, tak se ani větráčky nezapnou. Nic se nezapne. Žádný zvuky to nedělá. Vůbec nic. Jediné, co jsem si všiml, když jsem otevřel PC, tak že při zapojení do elektřiny svítí na základní desce zelená dioda.

Prosím nenapadá vás něco, čím by to mohlo být ? Nebo jak přijít na to, co se pokazilo ?

Děkuji moc za odpovědi

Předmět Autor Datum
dobrý den, jako první bych zkusil zdroj. Budto zkontrolovat zapojení, nebo rovnou zkusit jiný (třeba…
Jan Kolář 20.08.2012 13:27
Jan Kolář
tak že při zapojení do elektřiny svítí na základní desce zelená dioda. Takže s vysokou pravděpodobn…
ms 20.08.2012 13:45
ms
Ta pravděpodobnost tak vysoká nebude, zelené diody mají i desky MSI, třeba...
rokator 20.08.2012 14:00
rokator
Tak desku od MSI jsem dlouho neměl, ale zelená indikační LED 5V SB je na deskách od Asusu hodně dlou…
ms 20.08.2012 14:07
ms
Kamarád mi poradil CMOS reset. Tak jsem to udělal. Pak když jsem to zapojil do sítě, tak se sám zača…
Prosímopomoc 20.08.2012 16:39
Prosímopomoc
Možná se to jen přehřívá. Vše vyčistit (vyfoukat), zkontrolovat, jestli jdou všechny ventilátory vol…
Zarniwúp 20.08.2012 16:55
Zarniwúp
Minimální konfigurace na stole, jiný zdroj... Ale tady asi servis by byl nejlepším řešením. poslední
ms 20.08.2012 19:39
ms
Teď jsem to chtěl znovu zapnout. Nešlo. Zkusil jsem vyndat tu BIOS baterku a vrátit. Pak už to zase…
Prosímopomoc 20.08.2012 17:25
Prosímopomoc
Nejlepší asi bude to strčit do opravny.
Prosímopomoc 20.08.2012 17:34
Prosímopomoc

tak že při zapojení do elektřiny svítí na základní desce zelená dioda.

Takže s vysokou pravděpodobností deska od Asusu, což je tak vše, co lze z toho přesladkého a předlouhého elaborátu vyčíst...

Kamarád mi poradil CMOS reset. Tak jsem to udělal. Pak když jsem to zapojil do sítě, tak se sám začal škubat větrák, co je v zadu a blikala červená LED na základce. Zmáčkl jsem spouštěcí tlačítko. Vyplo se to. Tak jsem to zkusil zapnout. Počítač se zapnul. Při zapnutí zase vydával divný zvuk. Nevím fakt z čeho to šlo. Ale zdálo se mi, že to možná jde z toho větráku. I když mi příjde jako blbost, aby ten větrák dělal divný zvuk jen pár vteřin. Počítač vypadal, že jede normálně a asi po 10 minutách se vypnul. Z ničeho nic. Zkusil jsem ho zapnout a pak se vypnul už po pár sekundách.

Děkuji za názory

Teď jsem to chtěl znovu zapnout. Nešlo. Zkusil jsem vyndat tu BIOS baterku a vrátit. Pak už to zase šlo zapnout. Nechápu.

Každopádně při zapnutí byl zase divný zvuk. A po chvíli.. Po chvíli jak kdyby se všechno začalo zpomalovat. Zdálo se mi, že se hlavní větrák začal zpomalovat a zase začal divný zvuk. Tentokrát při běžícím PC. Zkoušel jsem chvíli poslouchat. A nevím z čeho. Možná ze zdroje nebo procesoru, či základní desky. Každopádně jsem zaregistroval zpomalení větráků a zvuk co začal.

Ještě nějaké nápady ? Děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru