Avatar uživatele
Otazník123

Co si myslíte o energiích kolem nás?

Teď nemám namysli tu zázračnou energii, kterou k vám pošle kartářka skrz televizní obrazovku a pomůže vám vyřešit všechny problémy, ale spíše něco, co by se dalo popsat jako nějaké takové kolektivní vědomí. Např. mezi přírodou, rostlinami a živými tvory, jako jsme kupříkladu my. Může třeba rostlina poznat, zda se nacházíme v její blízkosti či snad i vycítit naši náladu nebo může zkušený léčitel zjistit, která část nebo orgán v našem těle špatně pracuje díky nějaké zvláštní formě energie obtékající naše tělo? I když vím, že celá naše země je obklopena energií, zrovna k těmto věcem sem docela skeptický, tak by mě zajímal názor i někoho jiného.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? df před 2636 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Myslím, že´s splantal trochu moc „energií“ dokupy… Trošku si to protřiď…
🙂
Např. – „může zkušený léčitel?“ – jistěže – a nijak záhadně, třeba zanícený orgán je teplejší, než je obvyklé – stačí tedy detekovat vyšší teplotu (tepelné záření ovšem není „nějaká zvláštní forma energie“).
Nebo – „může třeba rostlina poznat?“ – jistě, vyzařujeme teplo, už jsi slyšel o termotaxi? (ovšem netuším, zda rostliny mohou „vycítit náladu“).
___
Co kdyby sis otázku promyslel a přeformuloval?
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Máte v otázce zmatek 😉
Energií je kolem nás spousty.
Každý člověk má a vyzařuje osobní energii amůže mu být energeticky slabšími jedinci odčerpávána.
Energii, kterou je možné využít používají někteří léčitelé, zdravotníci, ůředníci. maséři, právníci, zkrátka každý, kdo dospěje k tomuto rozhodnutí a najde toho správného člověka (ne podvodníka).
Že to funguje, na to dám krk :)
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Reiki
Wiki tam má několik nepřesností. Reiki je vesmírná energie a místo zasvěcení je vhodnější použít výraz iniciace :). Tato energie slouží především k ochraně každého reikisty a je schopen poskytnout energii tomu, kdo o to požádá.

Např. ve Švýcarsku takovou iniciaci od Mistra Reiki proplácí zájemci zdravotní pojičťovna. Takový člověk se zajímá o své zdraví a je ochoten pro své zdraví sám něco dělat (nečeká jen na tabletu od lékaře). Žije zdravěji, myslí a chová se tak, aby zlepšil/udržel své zdraví. Je to „záruka“ menších finančních výdajů ZP za takového pacienta. Je zdravější, pomáhá si sám, tíhne k alternativním metodám léčby (celostní medicína, homeopatie apod.). ⇒ opět nižší výdaje ze strany ZP.
V jiných zemích se ve střídajících se vlnách pořádá na homeopaty a léčitele „hon na čarodejnice“ s povolením činnosti či podporou. (kazí to vypořítaví šarlatáni a podvodníci, jako vše ostatní).

Dokonce kvantová fyzika má definici pro Boha, jako sjedncené pole energií .atd. (musela bych to vyhledat, v paměti to nenosím, už jsem to tady minimálně jednou psala). :D…

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Patrně máš na mysli auru, údajnou zvláštní formu energie, kterou prý někteří nadaní jedinci dokážou vnímat. Je to oblíbený termín užívaný různými pseudovědeckými podvodníky. Pěkně je to popsáno v https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Aura : „Aura je podle parapsychologie, alternativní medicíny a okultních věd energetické pole okolo živých organismů. Tedy nejenom lidí, ale i zvířat a rostlin.“ Ve článku je několik nedoložených tvrzení, které serióznost článku zpochybňuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Lidské tělo není vybaveno oproti některým zvířecím vnímat různé energie či nějaká silové pole. I když někteří lidští jedinci zřejmě nějakou omezenou schopnost mají, příroda nás tímhle (možná moudře) nevybavila. Když jste ale v blízkosti nějakého člověka, který je silnou osobností nebo má velkou fyzickou sílou, je to cítit. Někteří dokáží omezeně i vycítit nějakou přicházející zlou či špatnou situaci.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek