Avatar uživatele
anonym

Ze zdravotního hlediska je lepší pít po ránu čerstvou vodu a nebo přes noc odstátou?

Třetí možností je voda převařená a přes noc odstátá no a tou poslední pít po ránu čersvou vodu přefiltrovanou? (Z filtrační konvice nebo filtru na vodovodu atp..)

Říká se že se chlór vypařuje z vody pokud jí necháte odstát.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2872 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Z těchto možností zřejmě vodu odstátou. Nejlepší by však byla voda z nějaké studánky nebo z vlastního pramene

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

"Podle ajurvédské medicíny pití teplého nápoje hned ráno pomáhá s trávením. Susan E. Brown, PhD. tvrdí, že pití studené vody při jídle může mít nepříznivé účinky na trávicí procesy. Vyžaduje totiž více tělesné energie pro zahřátí tekutin a stravy, a proto i samotné trávení trvá déle.

Tradiční čínská medicína po celá tisíciletí radí nepít studenou vodu. Za tímto předpokladem stojí fakt, že studená voda zpomaluje tělesné funkce a vede ke křečím. Teplá voda naproti tomu pomáhá držet vše v tekutém stavu, chrání vnitřní orgány a zlepšuje průtok krve a cirkulaci.

Kromě výše zmíněných okolností se většina specialistů ze zahraničí shoduje na doporučení pít vodu pokojové teploty. Vždy berte v úvahu i venkovní teplotu – během horkých letních dnů pijte studenou vodu, během chladných zimních ran se vám pravděpodobně bude žádat teplá.

Pití teplé vody během rána je výborným způsobem jako stimulovat trávení a rozproudit krev. Získáte tak dostatečnou energii pro start do nového dne. Navíc má teplá voda i lepší detoxikační účinek. atd.

http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:qrhL1oa-MmoJ:www.alter­nativnimagazin­.cz/co-je-lepsi-pit-studenou-nebo-teplou-vodu/+&cd=3&hl­=cs&ct=clnk&gl=cz&cli­ent=firefox-b

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arachis

Pokud jde o vodu z PET nebo filtrační konvice,tak je to jedno,tam už chlor není.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek