Avatar uživatele
anonym

Zelený ječmen je vlastně ječmen, který je třeba na poli zemědělců, ale ještě nedozrál? Kdy si osení nasbírat na čaj?

Zajímá mě to protože účinky jsou zdá se velmi kladné! :) Kdy jej sbírat, aby nebyl příliš nezralý,ale zase ne zralý? :) Měl by jít udělat čaj a snad i šťáva.

Účinky zeleného ječmenu

Lidské tělo potřebuje pro správnou funkci trávicího systému vlákninu a enzymy, jež mají vliv na imunitní systém a metabolismus. Jelikož se jedná o zelenou potravinu, má v sobě obsažený chlorofyl, který vylepšuje krevní obraz, urychluje hojení popálenin a ran, brání zánětům a infekcím.

Zelený ječmen přispívá svým složením k nasycení organismu a pomáhá s regenerací. Šťáva ze zeleného ječmene díky svému lehce zásaditému pH obnovuje acido-alkalickou rovnováhu, což znamená, že v zásaditém vnitřním prostředí, jež zelený ječmen v lidském organismu vytváří, se příliš dobře nevede kvasinkám, zánětům, plísním a rakovinným buňkám. Díky obsahu vitamínů ve šťávě asistuje zelený ječmen s prevencí různých nemocí. Šťáva v sobě má vitamín C, E, B či betakaroten. Obecně vzato zelené potraviny podporují dobrou funkci lidského organismu a nespecifikují se pouze na určité symptomy.

Zelený ječmen zvládá léčit kožní onemocnění, pomáhá s řešením anémie a problémů s krevním obrazem. Také ho využijí lidé trpící cukrovkou, protože upravuje hladinu cukrů v krvi. Díky svým výjimečným vlastnostem pomáhá v boji proti nadváze a při potížích s vyprazdňováním. Pakliže se chystáte držet půst, můžete se spolehnout na zelený ječmen, který dovede zdárně doplňovat potřebné živiny.

Obzvlášť v naší době je velice důležitá vlastnost zeleného ječmene – předcházení civilizačním nemocem. Zelený ječmen zdárně zvládá odstraňovat či zmírňovat depresivní nálady. Pokud potřebujete zlepšit spánek, vyzkoušejte zelený ječmen, který vám s nedostatečným spaním může pomoci. Zelený ječmen má i protizánětlivé účinky a může pomoci s poškození svalů, kloubů a šlach. Příznivý vliv zeleného ječmene byl zaznamenán také u celé řady dalších problémů a nemocí. Mezi ně se řadí alergie, revmatická onemocnění, únava, vyčerpání, lymská borelióza nebo třeba záněty močových cest. Zelený ječmen dokáže napomáhat taktéž s nadváhou, kdy dodává tělu potřebný enzym cytochrom oxidázy.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2775 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
annas

Je pravda, že mladý ječmen obsahuje hodně minerálů, vitamínů i enzymů.

K nám se dováží z USA, z Nového Zélandu, kde jsou výborné podmínky. U nás na poli si nemůžete ječmen natrhat, protože semena se moří. Jedině ječmen vvypěstovat doma.

Zpracovává se takto:
http://www.ze­lenemenu.cz/mla­dy-jecmen.html

"Vylisovaná šťáva z listů mladého ječmene (nikoliv nadrcená rostlinka) se suší pod teplotou 31.1 C, aby si zachovala svou velikou enzymatickou hodnotu. Výroba šťávy z listů mladého ječmene je přísně kontrolována a šťáva je tak 100% čistá, bez jakýchkoliv přísad. Mladý ječmen není pasterizován a je maximálně vstřebatelný. Jde o ječmen, který se prodává v obchodech se zdravou výživou. K nám se dováží.

Jak pěstovat ječmen doma
"V odkazu se dozvíte jak pěstovat mladý ječmen v domácích podmínkách. Bohužel se u nás mladý ječmen nedá nikde koupit ve stavu vzrostlé rostlinky vhodné k odšťavnění, proto mnoho lidí se ho snaží vypěstovat v domácích podmínkách. Důležité je zakoupit semena ječmene, která jsou určená pro klíčení!! Vždy se proto informujte, zda nabízená semena jsou vhodná ke klíčení! Většina totiž není! atd.

http://www.ne­jodstavnovac.cz/jak-pestovat-mlady-jecmen

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?redy Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pro takovéto účely je třeba ječmen sbírat těsně před květenstvím. Rostlinky jsou v té době vysoké cca 25 – 30 cm. Později ztrácí mnoho svých látek. Nelze určit přesně termín, záleží na podmínkách. Letos to však už ale jistě nepůjde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

„Mladý ječmen představuje několik dnů staré rostlinky ječmene, které jsou vysoké 10 – 20 cm.“ – viz zdroj. Popravdě bych se ale bála postřiků, mám výhled na pole a pořád je něčím stříkají. To už bych si ten ječmen raději vypěstovala sama – anebo pohodlně koupila.:-)

Zdroj: https://www.blen­dea.cz/mlady-zeleny-jecmen/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek