Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zesílení WIFI signálu.

Také není špatná směrová anténa, která posílá signál jen určitým směrem, avšak má výchylku pouhých 8°, ale na druhou stranu dosáhne mnohem dál, než klasická všesměrová anténa, která se dává na všechny AP/klienty. Zase tohle všechno záleží na tom, kolik peněz do toho chce člověk vložit. není špatný ani zesilovač signálu, od společnosti ubnt. další způsob zesílení signálu je sice amatérský, avšak funkční.Postup je následující: vezmeš s misku, vyložíš jí uvnitř alobalem, vezmeš starší mobilní telefon se simkartou, zapneš jej a obmotáš ho kablikem, ktery vede z konektoru wifi klienta, nebo z pigtailu. Takto pripravený a zapojený telefon umístíš do misky s alobalem, tím způsobem, že izolepou uděláš na okraji misky dva pruhy aby se překrývaly do X a do prostřed průsečíků těchto rádoby uhlopříček umístíš ten připravený telefon, a máš provizorní parabolický přijímač ;-) osobně vyzkouešeno. signál se zlepší o 60%. GSM telefon hraje takovou roli, že si "přiláká" signal o frekvencnim pásmu kolem 2.4Ghz vcetne gsm 900MHz, 1800MHz, 1900MHz, který se zachytí právě tou miskou s alobalem, a následný odražený signál zachytí anténa od klienta.

Je něco takového reálné?

Zroj: http://www.kdosiodjinud.kvalitne.cz/zesileni-signa lu-wifi-2.dil-alobalpet.a97.html

Předmět Autor Datum
moc jsem nechápal smysl těch citovaných vět, konec to nejspíš vysvětlil: ..GSM telefon hraje takovo…
lední brtník 21.04.2010 21:57
lední brtník
Prave ze mi to pripadalo jako nesmyslene, ale jistota je kulomet, tak jsem se zeptal.
Cat 21.04.2010 22:01
Cat
nejsem sice žádný odporník na elektromagnetické vlnění, ale ta černá magie popisovaná v citaci odpor…
touchwood 21.04.2010 22:00
touchwood
Klasicke riesenie smerovej anteny. Dipol pred odrazovou stenou. Pokial vynechame niektore nepresnost…
KiloViktor 22.04.2010 18:01
KiloViktor
to ano, ale proč musí ten telefon mít SIM a být zapnutý? ]:) A proč nepoužít poněkud levnější dipól,…
touchwood 22.04.2010 20:34
touchwood
No ved to su tie nepresnosti. Nema zmysel sa o nich nejako obsirne rozpisovat. Kto ma nieco do cinen…
KiloViktor 22.04.2010 21:09
KiloViktor
..prostě černá magie. :-)
touchwood 22.04.2010 21:19
touchwood
V tomto pripade sa nejedna o cernu magiu. PSV anteny sa da pomerne jednoducho zmerat. Treba ovsem ve… poslední
KiloViktor 24.04.2010 18:21
KiloViktor

moc jsem nechápal smysl těch citovaných vět, konec to nejspíš vysvětlil:

..GSM telefon hraje takovou roli, že si "přiláká" signal o frekvencnim pásmu kolem 2.4Ghz vcetne gsm 900MHz, 1800MHz, 1900MHz

tipuju že to vymyslela úplně zfetovaná pohádková karkulka.
ať už si ten kutil udělal anténu z čehokoli, mobil mu žádné signály lákat nebude.

pokud je nedostatečný signál, řešením furt zůstává směrová anténa, přijímající signál od jednoho zvoleného providera.

nejsem sice žádný odporník na elektromagnetické vlnění, ale ta černá magie popisovaná v citaci odporuje veškerým mým (chabým) znalostem o tomto oboru. IMHO nic takového jako je "lákání signálu" neexistuje, natož nějaké "zachycení a předání". Odrazy - to ano, interference - ano, stínění signálu - samozřejmě. Ale takto podané, to je nesmysl.

Klasicke riesenie smerovej anteny. Dipol pred odrazovou stenou. Pokial vynechame niektore nepresnosti tak je to realne. Pri wifi to funguje aj takto, s GSM by som to neriskoval a vobec by som take nieco nepouzil pri radiostaniciach. Hrozi odpalenie koncaku.

No ved to su tie nepresnosti. Nema zmysel sa o nich nejako obsirne rozpisovat. Kto ma nieco do cinenia s navrhom a meranim anten, vie co je alebo nieje mozne. V tom prispevku ide o zvysenie dosahu hlavne wifi pomocou konstrukcie odrazoveho reflektoru. To funguje aj bez zapnuteho GSM telefonu. To, ze sa mu zdalo, ze ma lepsi signal so zapnutym telefonom bolo sposobene tym, ze sa mu nahodou podarilo umiestnit dipol do takej polohy kde dosiahol lepsie PSV, tudiz cely komplet vyzaroval/prijimal viac energie, co pripisal na vrub zazracnym ucinkom zapnuteho telefonu. Ono totiz umiestnenie dipolu do stredu casti valcoveho reflektoru nieje spravne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru