Avatar uživatele
Rokio

Co si myslíte o lidech tohoto druhu?

Mám na mysli lidi, kteří si dobírají oběti, které jediné co udělali, že se jenom bránili.

zde je příklad: Psychiatr zničil zdraví pacienta. Pacient šel poté dělat IQ test a ten nedopadl dobře, protože doktor výrazně zhoršil pacientovo zdraví. Následně psycholog, který mu dal IQ test, zavolal příbuzným pacienta, že pokud se tohle ještě u něj stane, tak ho pošle do psychiatrické léčebny. Pacient se tak naštval, že za pomocí elektronické pošty řekl tomu psycholovi, co si o něm myslí, a to hezky od plic. Také mu dal varování. Příbuzní toho se toho pacienta nejen nezastavili, ale ještě mu naznačili, že je to jeho chyba a pořádně ho seřvali.

jiný příklad: Učitel byl hrubý na jednu žákyni. Někdo se jí zastal a tento žák za to sklidil trest a z učitele byl ten „hodný“.

Co si tedy myslíte o dělání záporáků z obětí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2822 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Odpoveď byla označena jako užitečná

To není úplně jednoduché posoudit, pokud neznám konkrétní lidi.
Případ 1) Pokud opravdu a prokazatelně psychiatr poškodil zdraví svého pacienta, tak viníkem číslo 1 je on. Takovou situaci by ale měl řešit soud případně lékařská komora, pod níž by pan psychiatr měl spadat.
To ale nemění nic na tom, zda má nebo nemá být pacient umístěn do PL. O tom by měl rozhodovat jeho zdravotní psychický stav a ten by měl být posouzen psychologem a ideálně jiným nezávislým psychiatrem. Informování příbuzných bylo namístě. To jak se zachovali příbuzní vůči pacientovi, moc fér nebylo. Asi by se očekávalo, že mu budou spíše oporou, ale příbuzný není odborník a hodně záleží na konkrétní situaci, zdravotním stavu a tom, nakolik je si pacient vědom toho, co dělá. To jsou věci, které my tady těžko posoudíme.

Případ 2) Tady je situace o maličko jednodušší, ale opět neznáme důvod, proč byl učitel na žákyni hrubý – zda se něčeho dopustila a jak závažný byl její prohřešek, nebo zda to byl jen osobní postoj učitele. Také nevím, čemu říkáte „hrubost“. Dnešní žáci si pod tím představují i obyčejné napomenutí. Také záleží na věku žákyně. Pokud se žákyně něčeho dopustila, učitel by měl mít právo ji napomenout, „hrubý“ by byl v případě, že by používal nadávky nebo jí například uhodil apod., na to samozřejmě učitel právo nemá.Stejně tak, jako by neměl mít právo trestat studenta, který se dívky zastal. Je-li učitel přesvědčen, že je vůči žákyni v právu a žák nemá pravdu, měl by být schopen to vysvětlit, nikoliv trestat dalšího žáka.

Kdo je v obou případech oběť, a kdo ji ze sebe jen dělá, se dá v obou případech jen těžko posoudit, když nevíme příčiny.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Rokio Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

To, čo spomínate je smutné, ale záporáci sú hlavne tvorci (nezáleži či slovenskej, alebo českej tv) realityshow typu Farmár a podobne , ktorí tvoria „zábavu“ na úkor účinkujúcich a potom, keď je s nimi zle, ich odvrhnú a otočia sa k nim chrbtom. Ale peniažky z príjmov za vysielanie im boli dobré. Jedna z ich obetí http://www.cas­.sk/clanok/436283/m­artinka-z-turca-34-zomierala-sama-10-dni-lezala-v-kome-kym-prisla-smrt/# http://www.cas­.sk/clanok/436670/s­mutny-koniec-martinky-z-turca-34-zufaly-telefonat-pred-smrtou/?utm_sou­rce=azet.sk&ut­m_medium=box-magaziny-cas_short&utm_con­tent=clanok2&ut­m_campaign=HP-new2
Koľkí z vás sa popri smiechu pri pozeraní týchto programov nad tým zamysleli? Záporáci, alebo ste sa len dobre bavili?

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
redy

Lidi tohoto druhu neznám.
Pacient patří do léčebny, aby dal konečně všem pokoj…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

to je maglajs. raději si nic nemyslet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Jsou doktori, kteri udelaji ze zdravych lidi pacienty. Muzes zmenit lekare, pokud mu neduverujes.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tw!st

Do takového okruhu lidí a pozice si se dostal ty sám, je to totiž tvoje vina. Měl by ses postavit na vlastní nohy a něco se sebou dělat. A s kritikou začni vždy nejdříve u sebe, potom až u ostatních. Pokud se budeš držet tohoto pravidla, neskutečně ti to rozvine osobnost 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Neznám takové lidi. U uvedených příkladů neznáme podrobnosti, takže nemůžeme soudit. Při posuzování takových věcí je důležité vyslechnout obě strany. Pokud se cítí někdo takto poškozený, musí se obrátit na soud.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek