Avatar uživatele
mrchorchoj

Zivotopis i pruvodni dopis v AJ – budou tomu na personalnim rozumet?

Posilal jsem do dvou firem zivotopisy na pozici, kde vyzaduji skvelou znalost anglictiny, tak jsem se nezabyval cestinou a poslal to pouze v anglictine. Jenze me ted napadlo, ze na personalnim treba neumi moc anglicky (pouzil jsem inverze a podobne „pokrocile“ srandy, abych ukazal, ze anglicky fakt umim).

Zajímavá 0 před 4309 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elvan

No asi by to nešlo, kdyby personálka měla klienta, který to chce anglicky a oni sami anglicky neuměli, ale dneska je AJ požadavek na zaměstnance do PA snad všude a podle mě to ani nelze bez AJ dělat, takových kandidátů, co posílají CV jen v AJ je habaděj (mluvím z praxe), takže to vůbec jako problém nevidím.
Spíš bývá problém, že se PA nadále neozve, někoho si vybere a ostatním nedá vědět. Pak je dobré se ozvat (min. tak po 14 dnech) a nabídnou třeba to CV v jiném jazyce. Každopádně pokud uvidí, že to CV je pouze v AJ a vy byste je mohl zajímat, tak by bylo proti jejich zájmu (a finanční odměně klienta – jsou povětšinou placeni až když se to místo obsadí, jinak jsou náklady na ně) se neozvat a požádat i o pro ně srozumitelnou­ verzi.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Pokud znalost angličtiny požadují tak neměj starost .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Podle mě životopis a průvodní dopis v angličtině nezaručuje vůbec, že dotyčný anglicky umí, když si lze najít na internetu různé vzory a vymění se několik slov.

Je to jen zbytečná komplikace pro uchazeče o tzaměstnání co přidělává jen práci a pracovní smlouvu nezaručí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pokud bych psal do českých firem, kde nepožadují životopis v angličtině, tak bych ho určitě poslal češtině. A anglický buď přiložil jakodruhý, a nebo ještě swpíše popsal svou skvělou angličtinu v tom českém životopise.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek