Avatar uživatele
anonym

Zkrachovali by výrobci potravin, kdyby stát zakázal používat éčka při jejich výrobě?

Zaujal mne článek, kde se píše: Za podpory odborníků upozorňuje CEFF nakupující i výrobce na fakt, že při zachování bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin lze vyrábět i bez zbytečné chemie.
Kategorie sledovaných éček byly vybrány na základě výzkumu trhu, který probíhal jak na straně spotřebitelů, tak výrobců. Nakupující uváděli jako nejvíce sledované kategorie éček právě konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty.
Zdroj: http://www.bez­pecnostpotravin­.cz/ceff-potraviny-bez-zbytecne-chemie.aspx

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? quentos, Kepler před 2904 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
arachis

Asi takhle, nedávno v rádiu probírali éčka a konkrétně jogurty. Na jahodovou příchuť musí smíchat kolem 30-ti druhů „chemikálií“ ,aby vznikla jahodová chuť. Takže kdyby se měly vyrábět jogurty opravdu z jahod, byly by asi 10× dražší a kdyby neměl konzervanty, musel by se velmi rychle zkonzumovat, no ne že by to nešlo, ale kupovali byste ho? A prát by se muselo v mýdle dělaném z kostí nebo bylin. Zubní pasta by byla z plavené křídy apod. I když tam už éčka nejsou, jen ta chemie, ale já to vzala více do hloubky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Asi ne, ale okraden by byl především občan. Bez různých barviv by se to obešlo, ale výrobek by moc lákavě nevypadal, bez glutamátů by nám to chutnalo méně a bez konzervantů bychom byli v pr… všichni.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nezkrachovali. Výrobci by se přizpůsobili. Beru to jako hypotetickou otázku. Bez některých éček dnes ani vyrábět neni možné.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek